Marea Britanie va reduce numărul toaletelor de gen neutru: Au eliminat un drept fundamental al femeilor și fetelor

Marea Britanie va reduce numărul toaletelor de gen neutru: Au eliminat un drept fundamental al femeilor și fetelor

Guvernul britanic a anunțat că intenționează să restrângă răspândirea toaletelor neutre, în cadrul unor eforturi mai largi de a proteja spațiile dedicate fiecărui sex în parte.

Toaletele pentru fiecare sex vor deveni standardul și minimul necesar în Marea Britanie pentru imobilele noi care nu sunt destinate locuirii și pentru clădirile în care au loc lucrări majore de renovare, anunță Sky News.

Reglementările vor încuraja, totodată, amplasarea toaletelor autonome, care reprezintă o sală de toaletă complet închisă, cu o chiuvetă pentru uz individual.

ADVERTISING

Guvernul de la Londra a precizat anterior că furnizarea de toalete pentru persoanele cu dizabilități nu va fi afectată de aceste schimbări.

Reducerea numărului de toalete de gen neutru survine după ce o consultare inițiată de autorități pentru a strânge dovezi despre înmulțirea accesibilității toaletelor publice pentru bărbați și femei a primit peste 17.000 de răspunsuri cu o gamă largă de opinii.

În general, oamenii au spus că este nevoie de toalete separate pentru bărbați și pentru femei în noile clădiri publice și au cerut, totodată, acordarea unei atenții mai mari asupra gamei de toalete publice pentru a proteja demnitatea, accesibilitatea, egalitatea și intimitatea tuturor, a transmis guvernul.

ADVERTISING

"Este important ca toată lumea să aibă intimitate și demnitate când folosește utilitățile publice. Cu toate acestea, trecerea la toalete 'de gen neutru' a eliminat acest drept fundamental pentru femei și fete", a declarat Kemi Badenoch, ministrul britanic pentru femei și egalități.

"Aceste propuneri vor garanta că fiecare clădire nouă din Anglia va trebui să ofere facilități separate pentru bărbați și femei sau facilități unisex și să publice îndrumări care să explice diferența, protejând demnitatea, intimitatea și siguranța tuturor", a adăugat ea.

ADVERTISING

"Este extrem de important ca femeile să se simtă confortabil când folosesc utilitățile publice, așa că luăm măsuri pentru a repune demnitatea și intimitatea în centrul tuturor prevederilor viitoare. Aceste propuneri vor însemna că toaletele separate pentru bărbați și femei, precum și toaletele autonome pentru cei care au nevoie de ele, vor deveni obligatorii pentru fiecare clădire din Anglia", a subliniat și subsecretarul parlamentar de stat pentru credință și comunități, baronesa Jane Scott.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇