MAI explică de ce a cerut deja o suplimentare de buget pentru pensiile speciale

MAI explică de ce a cerut deja o suplimentare de buget pentru pensiile speciale

Ministerul de Interne explică de ce a cerut încă din ianuarie o suplimentare de bani pentru pensiile MAI.

Instituţia precizează că limita aprobată de Ministerul Finanţelor pentru luna ianuarie nu a ţinut cont de pensionarii de la finalul lunii decembrie 2023.

În 2023 s-au pensionat 10.000 de angajați ai Ministerului de Interne – MAI (polițiști, jandarmi, poliție de frontieră etc) din care 2.500 doar în luna decembrie. Detalii AICI

”Ministerul Afacerilor Interne nu a solicitat un buget suplimentar, ci a solicitat o majorare de limită din bugetul deja alocat ministerului. Concret, Ministerul Finanţelor Publice a alocat o limită de buget pentru luna ianuarie, limită care nu a avut însă în vedere numărul pensionărilor înregistrate la finalul lunii decembrie a anului trecut”, a transmis, luni seară, MAI condus de Cătălin Predoiu.

ADVERTISING

Recent, liderul USR, Cătălin Drulă, scria pe Facebook că ”în Guvernul PSD-PNL, specialii au mereu prioritate”.

”Cătălin Predoiu, ministrul PNL de Interne, şi-a dat seama că nu îi sunt de ajuns 633,8 milioane de lei, bani solicitaţi pentru plata pensiilor speciale din sistemul militar. Aşa că a mai cerut 27 de milioane de lei, pentru că aceste pensii speciale au crescut de la 1 ianuarie 2024. Aşa ajungem să plătim, doar în luna ianuarie, 660,8 milioane de lei pentru privilegiile unora”, afirma liderul USR.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇