Cristi Dănileț e oficial pensionar la 48 de ani. Iohannis a semnat decretul

Cristi Dănileț e oficial pensionar la 48 de ani. Iohannis a semnat decretul

Cristi Dănileț a devenit de azi oficial pensionar după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea sa, la cerere, prin pensionare, din funcţia de judecător la Tribunalul Cluj,

Dănițel anunțase pe 5 ianuarie că a depus cererea de pensionare, motivând că a ajuns în momentul în care nu poate face mai mult în această profesie.

El spunea atunci că se va concentra pe viața de familie și pe proiectul său privind educația judiciară, pe care vrea să-l extindă și pentru adulți.

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele. Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar.

ADVERTISING

Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a anunțat la începutul lunii, pe Facebook, Cristi Dănileț.

Miercurea trecută, el a postat și un mesaj după ce a condus ultima ședință de judecată.

„Azi, am avut parte de un moment unic în viață: am condus ultima ședință de judecată, am luat ultima decizie judiciară, am rezolvat ultimul dosar penal și am purtat pentru ultima dată roba, în mod oficial.

ADVERTISING

Colegii din Tribunalul Cluj, judecători, grefieri și procurori mi-au făcut onoarea de a asista la ultimul proces unde am condus ședința de judecată.

Am avut ocazia să le vorbesc din suflet despre demnitate. Plec din această profesie convins că nu puteam să fac mai mult pentru independența justiției, demnitatea magistraților, aplicarea corectă a legii pentru cetățean.

Am încercat să fiu un profesionist în toate situațiile în care m-am aflat în sala de judecată. Am respectat magistrații, am ținut la grefieri, am considerat avocații drept colegi. Am tratat cu omenie părțile implicate în dosare. Am colaborat corect cu instituțiile statului. Am pregătit la Facultate și la INM sute de studenți și tineri magistrați care în prezent îmi sunt colegi.

ADVERTISING

Voi continua cu educarea tinerei generații în spiritul legalității și al dreptății. Sper să vină în sistemul de justiție oameni mai buni și mai competenți, care să aducă un plus-valoare societății, să promoveze drepturile omului și să susțină statul de drept. Plec cu sentimentul datoriei împlinite!”, a scris pe Facebook Cristi Dănileț.

Dănileț a împlinit pe 14 decembrie anul trecut 48 de ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇