Jumătate de Bucureşti nu are căldură şi apă caldă, fix când vin zăpada şi gerul. Director Termoenergetica: Dimineaţă, mai mult ca sigur nu va mai fi nicio problemă!

Jumătate de Bucureşti nu are căldură şi apă caldă, fix când vin zăpada şi gerul. Director Termoenergetica: Dimineaţă, mai mult ca sigur nu va mai fi nicio problemă!

Dacă de sărbători ne-am mirat şi bucurat că am avut căldură în apartamente şi apă caldă la robinet, iată că fix când se schimbă vremea, situaţia este … îngheţată.

Peste o mie de blocuri din sectoarele 1, 2, 3 şi 4 ale Capitalei care nu au de sâmbătă apă caldă şi căldură, din cauza a două avarii majore.

Şi asta în acelaşi weekend în care ANM a emis cod galben de ninsori pentru Bucureşti, iar prognoza pentru Capitală prevede zăpadă de 20 de centimetri, urmată de câteva zile de ger.

Termoenergetica a publicat abia duminică pe site lista străzilor pe care nu furnizează agent termic, deşi frigul din casă s-a simţit de sâmbătă (în unele zone chiar de vineri). Vă puteţi da seama cât e de lungă dacă vă spunem că documentul are 18 pagini, din care tabelul de străzi se întinde pe 17!

ADVERTISING

Iată lista cu străzile afectate de avarii

Cauzele sistării furnizării de agent termic sunt două: În Sectorul 2 a avut loc o avarie la Magistrala I – CET SUD. În Sectorul 3, este o avarie la rețeaua termică primară DN 1000 din Bd. Nicolae Grigorescu.

Pentru ambele avarii, Termoenergetica estimează remedierea pentru miezul nopţii de duminică. Însă ştim cu toţii că aceste termene sunt mereu amânate.

De fapt, sâmbătă, dacă sunai la numărul de telefon afişat pentru sesizarea avariilor, un roboţel îţi spunea că în Sectorul 3 va reveni agentul termic duminică, la ora 14:00, ceea ce evident nu s-a întâmplat.

ADVERTISING

Termoenergetica: Avariile sunt izolate, se lucrează la remediere

449 de blocuri din Sectorul 3 au rămas fără căldură şi apă caldă, iar în cazul altor câteva sute de blocuri din sectoarele 2 şi 3 căldura şi apa caldă sunt furnizate sub parametri, echipele de intervenţie acţionând pentru remedierea avariilor, susţine directorul general adjunct al Termoenergetica, Adrian Gîtlan.

"Sunt două avarii pe un tronson al Magistralei 1 Sud, care alimentează sectoarele 2 şi 3. În momentul de faţă avariile sunt izolate, tronsonul este izolat şi se lucrează la remedierea avariilor.

ADVERTISING

O avarie este micuţă, se va remedia repede, una este ceva mai mare, o să dureze un pic mai mult. Sunt afectate 40 de puncte termice, însumând 449 de blocuri din Sectorul 3, care nu au nici apă caldă, nici căldură", a afirmat Adrian Gîtlan, citat de Agerpres.

Şi celelalte puncte termice care sunt în aval faţă de zona izolată vor funcţiona sub parametri până se remediază avariile, fiind afectate câteva sute de blocuri.

Aşa cum scrie şi pe site, Adrian Gîtlan estimează că avariile se vor remedia până la ora 24:00.

"Sperăm până atunci să terminăm cu totul, după care punctele o să înceapă să intre în funcţiune. Nu o să fie o punere în funcţiune bruscă, este o zonă foarte mare, dar în cursul nopţii toată lumea va avea apă caldă şi căldură, dimineaţa mai mult ca sigur nu va mai fi nicio problemă", a promis Adrian Gîtlan.

București 2020: Ce soluții au oamenii care îngheață de frig în apartamente și fac duș cu ibricul

În 2020, bucureștenii îngheață în case. Cu ce preț ne salvează de frig radiatorul sau caloriferul electric

Reprezentanții Primăriei București nu au emis un punct de vedere până la ora transmiterii știrii. Iată ce spunea recent Nicuşor Dan: Toată lumea va avea căldură şi apă caldă, dar o să avem câteva sute de avarii


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇