Intoxicare în masă la Academia de Poliție. Zeci de studenți au ajuns la Spitalul Matei Balș

Intoxicare în masă la Academia de Poliție. Zeci de studenți au ajuns la Spitalul Matei Balș

Mai mult de 60 de studenți de la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza s-au simţit rău şi 57 au ajuns la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, după ce au mâncat la cantină.

Studenții au început să se simtă rău după masa de prânz. La cină, mulți nu au mai mers, pentru că aveau grețuri, vărsături și dureri abdominale.

„Este vorba despre masa servită în Academia de Poliție, studenților Academiei de Poliție. Au început să se simtă rău, stări de rău, n-au știut de la ce. Inițial au început să caute lămâie, antivomitive, după care situația s-a agravat. Au chemat salvările, nu doar una. Erau întinși pe podea, dureri abdominale, și au fost transportați, dintre ei, la Spitalul „Matei Balș”, spital de boli infecțioase. Eu am mai atras atenția cu privire la blocul alimentar, la mâncarea precară. A fost un control doar de fațadă al DSP-ului, au confirmat că este OK, acum să-și asume DSP-ul. Cerem demisia în bloc a tuturor celor care au confirmat condiții de igienă normale și iată că nu sunt”, spune Cristel Ioțu, liderul sindicatului Oltpol, pentru Adevărul.

ADVERTISING

Directorul medical al Institutului Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, a confirmat că 57 persoane au ajuns la spital ieri.

Spitalul a anunțat DSP, iar mai departe a fost sesizată Direcția Medicală din MAI.

„Cei 57 nu au însemnat forme severe. Unora li s-au pus, probabil, soluții de reechilibrare, pe moment, dar au plecat cu toții acasă, cu tratament. Nu au fost forme severe. Toți au avut în comun faptul că au fost meseni la prânz și seara, fără să știm exact care dintre alimente (le-au pus probleme - n.red.), dacă au plecat de la prânz sau seara. Noi știm că oamenii aceștia au mâncat acolo și pentru noi există suspiciunea de focar”, a explicat dr. Marinescu.

ADVERTISING

Reprezentanţii Academiei de Poliţie au venit şi ei cu un punct de vedere, după ce toată aventura a apărut în presă.

”Personalul instituţiei, aflat la serviciul de permanenţă, a luat de îndată primele măsuri în vederea acordării de asistenţă medicală. La faţa locului au ajuns echipaje medicale care au acordat îngrijire de specialitate studenţilor care acuzau stări de rău, iar cei care au necesitat investigaţii amănunţite au fost transportaţi la unităţi spitaliceşti cu diagnosticul primar: enterocolită-toxiinfecţie alimentară.

ADVERTISING

În total, au fost afectaţi 63 de studenţi. În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» nu a fost internat, celor afectaţi recomandându-li-se tratament medical de specialitate”, a precizat sursa citată de News.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇