Liderul BNS, despre legea pensiilor: Sancționează salariații activi. Sesizăm Comisia Europeană

Liderul BNS, despre legea pensiilor: Sancționează salariații activi. Sesizăm Comisia Europeană

Legea pensiilor, aflată în Parlament, îi sancționează pe salariații activi, spune președintele BNS, Dumitru Costin. El anunță că va sesiza Comisia Europeană „asupra incertitudinilor pe care le aduce” și afirmă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare.

Blocul Naţional Sindical a organizat miercuri o conferinţă de presă, pe tema proiectului de lege adoptat de Guvern privind reforma sistemului public de pensii.

”Am prezentat principalele probleme pe care le va aduce proiectul de lege, odată intrat în vigoare. Milioane de români vor fi afectaţi direct. De asemenea, am prezentat şi principalele soluţii pentru îndreptarea acestor erori”, arată BNS. 

ADVERTISING

Dumitru Costin, preşedintele BNS, a declarat că ”este o lege care îi sancţionează pe salariaţii activi”. 

”Vom sesiza Comisia Europeană în România asupra incertitudinilor pe care le aduce această lege. Am sesizat deja comisarul european pentru muncă! Singurii care beneficiază, pe termen scurt, de acest proiect sunt actualii pensionari aflaţi în plată. Nu pare să fie soluţia pe care o aşteptau lucrătorii din România! Pregătiţi-vă că în 2030 va fi crescută din nou vârsta de pensionare, aşa cum arată lucrurile, odată cu adoptarea proiectului”, a menţionat Costin. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conferinţa a avut loc la sediul organizaţiei şi a fost susţinută de preşedintele BNS, Dumitru Costin, şi de vicepreşedintele BNS, Mircea Burlacu.

Senatul a votat, marți seara, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu 85 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” și 19 abțineri. Proiectul va intra în dezbaterea Comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaţilor luni, 20 noiembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇