Astăzi încep reparații majore la podul Giurgiu-Ruse, se va circula cu dificultate. Vor dura doi ani

Astăzi încep reparații majore la podul Giurgiu-Ruse, se va circula cu dificultate. Vor dura doi ani

Veste proastă pentru turişti: Reparaţiile majore la Podul Prieteniei (Giurgiu – Ruse) vor începe miercuri, 10 iulie, a anunţat Agenţia de Infrastructură Rutieră a Bulgariei (RIA).

Lucrările se vor desfăşura în timpul zilei, timp de 10-12 ore, fără oprirea totală a circulaţiei.

Maşinile vor putea să treacă în etape, pe partea carosabilă unde nu se lucrează.

În prima şi a doua etapă se va efectua reparaţia majoră a structurii podului de pe teritoriul bulgar. În acest scop, va fi închisă circulaţiei o porţiune de 400 de metri. Traficul pe sensul de intrare spre Bulgaria va fi restricţionat mai întâi, urmat de cel de ieşire către România.

ADVERTISING

Lucrările de reparaţii din această secţiune sunt estimate să dureze aproximativ patru luni şi jumătate pe fiecare sens.

Pentru o mai bună direcţionare, traficul va fi controlat prin semafoare.

Din cauza înălţimii podului, munca în siguranţă pe timp de noapte este imposibilă, iar viaţa şi sănătatea utilizatorilor drumurilor şi a constructorilor sunt primordiale, susţin autorităţile bulgare. Dacă unele activităţi pot fi desfăşurate în siguranţă, fără lumina zilei, ele vor fi efectuate.

Tronsonul de pe teritoriul bulgar al podului Prieteniei are o lungime totală de 1,057 kilometri. De la punerea sa în funcţiune, acum 70 de ani, în 1954, nu s-au efectuat reparaţii majore.

ADVERTISING

Consolidarea rosturilor s-a făcut în urmă cu mai bine de 22 de ani, iar hidroizolaţia şi pavajul asfaltic au fost înlocuite în 2011.

Proiectul tehnic pentru renovarea instalaţiei prevede înlocuirea completă a straturilor de asfalt, montarea de panouri, hidroizolaţii, sisteme noi de reţinere şi marcaje etc.

Conform contractului, lucrările de construcţii trebuie finalizate în 730 de zile (adică doi ani).

La începutul lunii iulie, Bulgaria a declarat că este deplin pregătită pentru reluarea operaţiunilor feribotului Ruse-Giurgiu. Proiectul este cheia pentru uşurarea traficului dintre Bulgaria şi România şi pentru a reduce timpul de traversare, în contextul lucrărilor de reparaţii la pod, a declarat ministrul bulgar al Transporturilor, Georgi Gvozdeykov.

ADVERTISING

200.000 de autovehicule au traversat podul Ruse-Giurgiu în mai.

Feribotul poate gestiona 20% din traficul de camioane grele, permiţând turiştilor să călătorească mai confortabil.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇