Încă o lună de greve în Europa: Țările cu zboruri și trenuri anulate în februarie

Încă o lună de greve în Europa: Țările cu zboruri și trenuri anulate în februarie

Grevele din transporturi au devenit nelipsite pe continent. Salariații din trei state cu rețea importantă de transport cer mărirea salariilor și condiții mai bune de muncă.

Acțiunile sindicale din transporturile europene au început încă din primele zile ale lunii ianuarie, iar februarie nu face excepție. Deja sunt anunțate greve în sectorul aerian și cel feroviar în trei țări din Europa, iar cei care trebuie să călătorească în această lună trebuie să se informeze din timp despre grevele programate.

ADVERTISING

Euronews a centralizat informațiile disponibile până acum despre acțiunile de protest care vor afecta călătoriile cu avionul și cu trenul în unele țări europene până în martie.

Marea Britanie: Mecanicii de locomotivă se pregătesc de grevă

Membrii sindicatului mecanicilor de locomotivă Aslef din Marea Britanie au anunțat un program continuu de greve de o zi și interzicerea orelor suplimentare din 30 ianuarie până luni, 5 februarie.

Încetarea lucrului a afectat în zile diferite mai multe companii feroviare din această țară, printre care Avanti West Coast, CrossCountry, East Midlands Railway, West Midlands Trains, GTR, LNER, Southeastern, SWR și TransPennine Trains.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Mecanicii de locomotivă solicită de mai mult timp creșterea salariilor, despre care spun că nu au mai fost majorate de cinci ani.

Și circulația feroviară din regiunea Londrei va fi afectată de greve pe 19 și 20 februarie, precum și pe 4 și 5 martie, a anunțat sindicatul RMT.

Germania: Greva Lufthansa va lovi mai multe aeroporturi

Se anunță alte zile de haos pe mai multe aeroporturi germane, după ce sindicatul Verdi a cerut ca membrii săi, care lucrează la compania Lufthansa, să înceteze lucrul în această săptămână.

ADVERTISING

Greva va începe la primele ore ale zilei de miercuri, 7 februarie, și va dura 27 de ore. Protestul se va încheia joi, la ora 4:00 dimineața.

Franța: Începe greva de 7 luni

Transportul cu autobuzul și circulația metroului în zona Ile-de-France va fi dată peste cap de o grevă de șapte luni, care a început luni, 5 februarie, și care ar putea dura până pe 9 septembrie, potrivit anunțului făcut de companiile de transport public din Paris.

Salariații companiei de transport public din capitala Franței protestează din cauza nivelului salariilor, iar greva ar putea afecta transportul în timpul Olimpiadei de la Paris de la vară, dacă nu se va ajunge la un acord.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇