În București vor fi eliberate acte de identitate inclusiv sâmbăta și duminica

În București vor fi eliberate acte de identitate inclusiv sâmbăta și duminica

Primăria Capitalei anunţă că serviciile de evidență a persoanelor din cele șase sectoare ale Bucureștiului vor elibera acte de identitate inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică, în contextul alegerilor locale şi europarlamentare.

Primăria Capitalei îi îndeamnă pe bucureşteni să verifice dacă au actul de identitate în termen de valabilitate, iar dacă a expirat să solicite unul nou la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor în a cărui rază teritorială domiciliază.

Astfel, programul la Direcția Generală de Evidență a Persoanelor a Municipiului București va fi 08.00 - 16.00, sâmbătă, iar duminică, 9 iunie, 07.00 - 22.00.

ADVERTISING

Cartea de identitate se eliberează cetăţeanului român pe baza cererii scrise şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei.

În situaţia în care nu pot fi prezentate certificate de stare civilă, se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune şi două fotografii 3/4 cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇