Un funcționar ANAF a fost reținut pentru complicitate la trafic de influență

Un funcționar ANAF a fost reținut pentru complicitate la trafic de influență

Un consilier superior în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti a fost reţinut, miercuri, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunță că a mai fost reținută și o altă persoană, tot pentru aceleași acuzații.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada ianuarie - iunie, persoana, direct sau prin intermediul consilierului din cadrul ANAF Nicoleta Lucia Nae, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma totală de 60.000 euro, din care a primit iniţial 5.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcţionarii publici din cadrul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună, cu încălcarea normelor legale în vigoare, radierea a două societăţi comerciale ce aparţineau martorului şi care înregistrau datorii la bugetul de stat.

ADVERTISING

"În contextul menţionat, marţi, inculpatul ar fi primit de la martor suma de 20.000 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se precizează în comunicat.

Miercuri, cei doi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇