Firea trimite 3.500 de studenți în tabere gratuite: E ca o recompensă din partea statului

Firea trimite 3.500 de studenți în tabere gratuite: E ca o recompensă din partea statului

3.500 de studenți pot merge în acest an, gratuit, în tabere, anunță ministrul Familiei, Gabriela Firea. Este vorba despre studenți cu rezultate bune la învățătură, la activități sportive și culturale sau tineri cu o situație socială mai dificilă.

Firea a precizat că numărul locurilor este mai mare decât anul trecut și spune că este vorba despre o recompensă din partea statului pentru efortul depus de studenți.

”Organizăm tabere studențești, gratuite, în acest an! Asigurăm cazarea și masa pentru 3.500 de studenți (mai multe ca anii trecuți) cu rezultate bune la învățătură, la activități sportive și culturale sau tineri cu o situație socială mai dificilă.

ADVERTISING

Am cerut suplimentarea cu peste jumătate a numărului anunțat inițial. Este deja o creștere față de anul trecut. Dar e greu să ajungem la cifrele dinainte de pandemie. Știu cât de importante sunt aceste tabere pentru studenții cu rezultate școlare foarte bune, după un an de școală în care s-au concentrat pe carte. E ca o recompensă din partea statului pentru tot acest efort”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Ministrul mai spune că este nedrept că unele organizații compară numărul locurilor din tabere cu totalul studenților din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”La fel de nedrept este să mi se pună în față promisiuni pe care nu le-am făcut! I-aș ruga pe studenți să fie rezonabili și sper să nu fiu înțeleasă greșit. Nici nu mi-aș dori politizarea acestui subiect.

I-am susținut mereu, chiar și când alte forțe politice le-au tăiat, de exemplu, biletele gratuite la călătoria cu trenul”, conchide Firea.

Ministrul nu precizează și unde trebuie să se adreseze studenții pentru a obține un loc gratuit în tabere.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇