Firea susține că a găsit soluția pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 și cere convocarea de urgență a CGMB

Firea susține că a găsit soluția pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 și cere convocarea de urgență a CGMB

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, cere, într-o postare pe Facebook, convocarea urgentă a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) pentru rezolvarea „crizei gunoaielor” din sectorul 1 al Capitalei.

„Am găsit soluția de urgență pentru criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei. REBU, societate de salubrizare la care Consiliul General deține jumătate din pachetul de acțiuni, să intre rapid în sectorul 1 și să strângă toate maldărele de gunoaie lăsate pe străzi, printre străzi, pe lângă blocuri și spații comerciale. Sectorul 1 a ajuns un focar de mizerie, boală, transmitere de paraziți, în plină pandemie. Nu putem sta toți cu mâinile în sân”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

ADVERTISING

Firea susține că a scris un proiect de hotărâre, împreună cu liderul consilierilor generali PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, și solicită convocarea în regim de urgență a unei ședințe a CGMB, în numele celor 21 de consilieri generali social-democrați.

Fostul primar general al Capitalei mai precizează că, alături de apă/canalizare, transport public, termoficare şi iluminat public, salubritatea, “reprezintă infrastructura critică și trebuie asigurată continuitatea acestor servicii vitale pentru populație”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cetățenii nu au nicio vină să riște să se îmbolnăvească, să fie afectat mediul înconjurător, și să nu aibă un minim de confort pentru că există anumite conflicte de natură comercială, care puteau fi rezolvate în paralel cu asigurarea serviciului de utilitate publică. Cele 6 sectoare ale Capitalei au, prin lege, delegat serviciul de salubritate și deszăpezire. Este imperios necesar ca fiecare sector să se asigure că este în măsură să asigure aceste servicii catre populație”, a continuat Firea, adăugând că propunerea vizează strict criza actuală a gunoaielor şi nu ține loc permanent „de obligativitatea Primăriei Sectorului 1 de a contracta, conform legii, servicii de salubritate pentru populație”.

ADVERTISING

Bucurestiul nu trebuie sa ajunga precum Napoli in 2008! Am gasit solutia de urgenta pentru criza gunoaielor din Sectorul...

Posted by Gabriela Firea on Saturday, December 12, 2020

Citeşte mai multe despre criza gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇