Fără gratuitate CFR pentru studenţi! Dan Barna anunţă că vor avea însă reducere de 50% la bilete

Fără gratuitate CFR pentru studenţi! Dan Barna anunţă că vor avea însă reducere de 50% la bilete

Vicepremierul Dan Barna a anunțat, miercuri, că studenții nu vor mai avea gratuitate la CFR, ci doar bilete la preţ redus cu 50%.

„În momentul de față propunerea așa cum există ea prevede că studenții să aibă în continuare o gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în anul școlar. În toată perioada anului subvenție de 50%. Este un lucru care se găsește în momentul de față în abordarea bugetară”, a declarat Dan Barna.

Întrebat dacă va exista vreo limită în privința numărului de călătorii, vicepremierul a explicat ca nu.

ADVERTISING

"Vor avea o gratuitate de 50% pentru deplasările pe întreg parcursul anului. Fiind pe tot parcursul anului, nu vor fi limitate călătoriile", a punctat Barna.

Amintim că, luni, Ludovic Orban a informat că ia în discuție propunerea ca studenții să nu mai poată călători gratuit cu trenul nelimitat.

Guvernul ia în calcul limitarea călătoriilor gratuite ale studenților cu trenul. ANOSR reacţionează virulent

Dreptul de a călători gratuit cu trenul, la clasa a II-a, a intrat în vigoare la 1 februarie 2017 și de acesta beneficiază toți studenții înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență într-o instituție de învățământ superior acreditată, indiferent de distanță și numărul de călătorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇