E nevoie de sânge! Centrele de Transfuzie din întreaga țară vor fi deschise sâmbătă

E nevoie de sânge! Centrele de Transfuzie din întreaga țară vor fi deschise sâmbătă

Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară vor fi deschise, sâmbătă, donatorilor de sânge și plasmă convalescentă COVID-19, anunță Institutul Național de Hematologie Tranfuzională.

Programul va fi între 7.30 – 13.00.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Institutul Național de Hematologie Transfuzională Prof. Dr. C.T. Nicolau București are plăcerea să vă informeze faptul că sâmbătă, 29 august 2020, Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară vor fi deschise donatorilor de sânge și plasmă convalescentă COVID-19, programul fiind 07.30 – 13.00”, transmite directorul general al INHT, Violeta Carmen Oancea.

Iată noile condiţii pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID-19

Potrivit sursei citate, întregul proces de donare se va face cu respectarea normelor de securitate sanitară.

Unde vor fi deschise centrele

Cadrele medicale din București, Alba Iulia, Arad, Pitești, Bacău, Oradea, Bistrița Năsăud, Botoșani, Timișoara, Brașov, Brăila, Buzău, Reșița, Călărași, Cluj, Constanța, Sântu Gheorghe, Târgoviște, Craiova, Galați, Giurgiu, Târgu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iași, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Slatina, Ploiești, Satu Mare, Zalău, Sibiu, Suceava, Alexandria, Tulcea, Bârlad, Râmnicu Vâlcea și Focșani vor realiza cu atenție selecția și monitorizarea donatorilor pe tot parcursul procesului de donare.

„Împreună cu donatorii, suntem dedicați cauzei noastre de redare a speranței și bucuriei de a trăi persoanelor aflate în suferința și a căror viața atârnă de un strop de sânge”, transmite Violeta Carmen Oancea.

Programul centrelor de transfuzie sanguină este de luni până vineri, însă autoritățile vor ca acestea să fie deschise în ultima sâmbătă din lună, iar dacă vor fi donatori, centrele să fie deschise în fiecare zi de sâmbătă.

Citește și:

E nevoie de sânge. Șefa centrului de transfuzii din București trage un semnal de alarmă, pentru că nivelul de donare este sub pragul critic: Donarea este safe, noi ne protejăm!

Sângele e pe bani, în București. Consiliul general a adoptat proiectul prin care donatorii de plasmă care au avut Covid 19 pot primi vouchere de 1.000 de euro


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!