După doi ani, prima ninsoare mai serioasă în București - Galerie Foto

Un strat gros de zăpadă a acoperit Capitala, făcându-i fericiți pe copii și pe părinți, dar dând bătăi de cap administrației locale și șoferilor. S-ar putea ca această ninsoare să fie singura din această lună, indică specialiștii.
După doi ani, prima ninsoare mai serioasă în București - <span style="color:#990000;">Galerie Foto</span>

După mai bine de doi ani de așteptare, în București a căzut prima zăpadă serioasă. Pe alocuri, stratul de ninsoare a depășit 15 centimetri, anunță site-ul specializat AccuWeather.

La primele ore ale dimineții, autoritățile nu reușiseră să curețe străzile, iar deplasarea automobilelor și cea a mijloacelor de transport în comun se desfășura cu greutate.

Temperatura de numai 1 grad Celsius a făcut ca zăpadă să se depună spre bucuria copiilor, care au luat cu asalt parcurile pentru a se da cu săniile.

Probleme cu transportul în comun

Ninsoarea puternică a doborât 59 de copaci și a avariat 54 de autoturisme, a anunțat ISU București.

ADVERTISING

„Serviciul de transport public funcționează în parametrii normali şi se circulă în condiții de iarnă. În cursul dimineții, din cauza condițiilor meteo au fost înregistrate câteva evenimente, punctual, la care s-a intervenit operativ iar în prezent circulația este reluată”, a anunțat STB, într-un comunicat.

TransportComunBucurestiHepta
TRANSPORT. Autobuzele s-au deplasat cu dificultate la primele ore ale dimineții - Foto: Hepta.ro

După două ierni fără zăpadă, ninsoarea din această dimineață e cea mai importantă cantitativ din București.

ADVERTISING

Meteorologii anunță că vremea va rămâne rece în continuare.

Vreme rece, dar nu va mai ninge

„Vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ”, anunță ANM.

„Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare… în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă”.

„…Va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40-50 kilometri pe oră, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută”.

DambovitaBucuresti
NINSOARE. Râul Dâmbovița, București - Foto: Hepta.ro

Pe site-ul AccuWeather se anunță că în București, de duminică, șansele de ninsoare vor fi minime, iar temperaturile se vor încadra în intervalul de (-6) - (+1) grade Celsius.

ADVERTISING

În mai multe zone a orașului s-au format deja bălți în urma topirii zăpezii, iar lucrătorii companiilor de salubritate au ieșit pentru a înlătura nămeții de pe marginea drumurilor.

Multe trotuare nu au fost curățate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇