Cod portocaliu de vânt puternic în două județe, unde rafalele vor depăși 100 km/h. Lapoviță și ninsoare în București. Vreme rea în jumătate de țară (Hartă)

Cod portocaliu de vânt puternic în două județe, unde rafalele vor depăși 100 km/h. Lapoviță și ninsoare în București. Vreme rea în jumătate de țară (Hartă)

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting cod portocaliu de vânt puternic, în zonele de munte din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, până la ora 14.00, unde rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră.

Potrivit ANM, sâmbătă, până la ora 14.00, este cod portocaliu în judeţul Caraş-Severin şi judeţul Hunedoara, zonele de munte de peste 1800 de metri altotudine.

”Se vor semnala: intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 90...100 km/h, va fi viscol iar vizibilitatea va scădea, a transmis ANM. 

ADVERTISING

VREME REA ÎN WEEKEND

ANM a emis noi coduri galbene și portocalii de vreme rea. Sâmbătă și duminică, vântul puternic, ploile, lapovița și ninsoarea sunt așteptate în jumătate de țară.

De la ora 10 și până mâine dimineață, este în vigoare un cod galben. În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25...35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în sud-estul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat de zăpadă și mixte în rest. Vor fi condiții de polei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului, cu viteze de 55...65 km/h. La munte, temporar va fi viscol,iar rafalele vor depăși 60...80 km/h. De asemenea, de la ora 14.00 și până dimineață la ora 10.00, va fi în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m.

MDAmaGFzaD1iNzIzMDRhNWM3OTFiZDAwZjkxZmM2MjUxOThlY2

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. De asemenea, de la ora 18.00 în vigoare un alt cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente, iar zonele vizate sunt sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre.

ADVERTISING

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85...90 km/h, iar local cantitățile de precipitații vor depăși 40...60 l/mp. Vor fi precipitații mixte și, din a doua parte a nopții, vor predomina ninsorile viscolite.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI

În Bucureşti, cerul va fi noros şi va ploua (cantităţi de apă de 15…20 l/mp), iar noaptea trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

”Vântul va avea intensificări mai ales seara şi noaptea cu rafale de 50…55 km/h. Temperatura maximă, mai coborâtă decât în ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade”, anunţă ANM.

Duminică, de la ora 10.00 la ora 18.00, meteorologii anunţă că vremea se va ameliora faţă de intervalul anterior.

”Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade”, a mai transmis ANM.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇