După ce au stat 5 luni în depouri, noile tramvaie Astra ies pe traseu, în București. Vor avea câte un controlor dedicat

După ce au stat 5 luni în depouri, noile tramvaie Astra ies pe traseu, în București. Vor avea câte un controlor dedicat

Începând de sâmbătă dimineață, cei care folosesc tramvaiul 41 vor putea circula cu noi mijloace de transport în comun. Este vorba despre tramvaiele Astra Imperio București care, după cinci luni de stat în depouri, vor ieși pe traseu.

Tramvaielor le vor fi alocaţi vatmani care au fost specializați între timp și vor avea câte un controlor dedicat.

“Zilele acestea ne vom ocupa de chestiuni logistice cum ar fi identificarea vatmanilor care vor intra pe traseu. Noi deja am școlarizat 67 de vatmani pentru acest model de tramvai.

ADVERTISING

Pentru o perioadă nedeterminată, vom avea în fiecare tramvai câte un angajat care se va ocupa de partea de control, cât și de monitorizarea a tot ceea ce se întâmplă pe parcurs.

Chiar dacă tramvaiele sunt monitorizate video, aceasta este o măsura suplimentară, pentru că, din păcate, cu mijlocele de transport în comun circulă și persoanele certate cu legea. Ne dorim ca cetățenii care utilizează mijlocele de transport în comun să fie cei fideli care își achită titlurile de călătorie”, a declarat directorul STB, Adrian Criț, pentru Buletin de București.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Noile tramvaie au o capacitate de transport de 322 de călători, dintre care 56 locuri pe scaune, rampă pentru fotolii rulante ale persoanelor cu mobilitate redusă, sistem de climatizare, anunţarea vocală a staţiilor, WIFI gratuit pentru călători, sistem de supraveghere video în interior şi exterior, sistem POS de achiziționare a biletului cu cardul direct din tramvai.

Deși ar fi trebuit să circule încă din luna septembrie, noile tramvaie Imperio București stau de cinci luni în depouri. Ultimul termen a fost Ziua Națională, când vehiculele ar fi trebuit să fie introduse pe linia 41.

ADVERTISING

Într-o conferință de presă de pe 6 decembrie, Nicușor Dan a declarat că motivul întârzierilor ține mai degrabă de birocrație.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇