Doar 13% dintre români ar vota pentru ieșirea din UE

Doar 13% dintre români ar vota pentru ieșirea din UE

Doar 13% dintre români spun că ar vota pentru ieșirea din Uniunea Europeană dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum în acest sens, iar 69% sunt pentru rămânerea în UE.

12% declară că nu sunt hotărâți, rezultă dintr-un sondaj realizat de Avangarde la comanda G4Media.ro.

Totodată, 60% dintre cei intervievați spun că au mai degrabă o părere bună despre Uniunea Europeană, 8% foarte bună, mai degrabă proastă - 19% și foarte proastă - 2%.

Sondajul a fost realizat la câteva săptămâni după ultimul Eurobarometru, care indică o prăbușire a încrederii românilor în UE.

ADVERTISING

Potrivit graficelor publicate în a noua ediție a eurobarometrului realizat de Parlamentul European, mai puțin de jumătate dintre români (46%) consideră că apartenența României la Uniunea Europeană este un lucru bun. Spre comparație, media europeană este de 62%.

În general, bărbații cred că aderarea României la Uniunea Europeană este un lucru bun.

Totodată, tinerii au o părere mai bună despre UE, dar încrederea scade pe măsură ce vârsta crește. La tinerii cu vârste cuprinse între 15 – 24 de ani, imaginea UE este pozitivă în proporție de 55%, iar la grupa de vârstă 55 plus scade la 39%.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Tot azi a apărut şi studiul Ipsos care arată că românii cred că partidelor nu le pasă de oameni, iar economia țării este deturnată spre folosul celor bogați și puternici


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇