Director nou pentru marile parcuri ale Capitalei, adus din mediul privat. Cine e și ce probleme are de rezolvat

Director nou pentru marile parcuri ale Capitalei, adus din mediul privat. Cine e și ce probleme are de rezolvat

Viceprimarul Horia Tomescu a anunțat că a schimbat directorul general al administrației care se ocupă de marile parcuri ale Capitalei.

„Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) are un nou director. Corina Simona Bega este un manager ambițios și motivat cu peste 21 de ani de experiență în a coordona o companie de top, are competențe în a forma o echipă profesionistă cu scopul integrării activităților comerciale, un istoric de succes în proiecția fiscală pe termen scurt și mediu, în a controla costurile și a îmbunătăți procesele prin strategii inovatoare într-un sector extrem de competitiv”, a scris Horia Tomescu pe Facebook.

𝐀𝐝𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭̧𝐢𝐚 𝐋𝐚𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝐏𝐚𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐬̧𝐢 𝐀𝐠𝐫𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̧𝐭𝐢 (𝐀𝐋𝐏𝐀𝐁) 𝐚𝐫𝐞 𝐮𝐧 𝐧𝐨𝐮 𝐝𝐢𝐫𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫.Corina Simona Bega este un manager…

Publicată de Horia Tomescu pe Luni, 20 iunie 2022

Potrivit informațiilor pe care le-a publicat pe profilul de LinkedIn, Corina Bega din Cluj, este economist și are masterat în domeniu.

ADVERTISING

Din noiembrie 2003 până în ianuarie 2014 a deținut mai multe funcții la compania multinațională Philip Morris.

Prima funcție menționată în descrierea de pe rețeaua de socializare este Senior Brand Manager & Direct Marketing. Ultima funcție de la Philip Morris a Corinei Bega a fost Manager de Planning & Business Development.

Potrivit altor surse online, de-a lungul anilor în care a lucrat pentru compania multinațională, Corina Bega a locuit 8 ani în străinătate, în Serbia, în Elveția și Israel. Vorbește engleză și italiană.

După ce a părăsit multinaționala, Corina Bega a făcut coaching și mentorat pentru companii medii și mari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Al treilea director la ALPAB, în ultimul an

Ea devine, astfel, al treilea director al ALPAB din ultimul an. Pe 26 august 2021, când marile parcuri din București arătau ca niște pâlcuri de junglă, Nicușor Dan a anunțat că preia conducerea ALPAB și se va ocupa personal de aceste spații de agrement.

Din cauză că nu-l putea da afară fără să riște să-i achite despăgubiri, Nicușor Dan l-a detașat pe directorul general de la acea vreme al ALPAB, Bogdan Peter Tănase, la conducerea Centrului Expo Arte.

Pe 8 septembrie, Nicușor Dan a numit-o director general al ALPAB pe Roxana Balcu. Până la acel moment, Balcu a condus Direcția de Lacuri din cadrul ALPAB.

ADVERTISING

În perioada care a urmat, ALPAB a întâmpinat mai multe dificultăți. Inițial a transmis, la solicitarea Spotmedia.ro că nu va mai da nicio comandă către Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA. Dar în cele din urmă, tot cu compania municipală a lucrat.

ALPAB a lansat, cu întârziere, o licitație pentru a selecta operatori privați care să se ocupe de parcuri. Dar această procedură este una de durată.

ANPC a închis toate locurile de joacă din parcurile ALPAB. Părinții își duc, în continuare, copii la acele locuri de joacă. Legal, însă, ele ar trebui să rămână închise până la reabilitarea completă.

În aceste condiții, ALPAB a decis să lanseze o procedură de achiziție pentru a selecta firme care să rezolve problema.

Între timp, a lansat o procedură de consultare a pieței, la care firmele pot depune oferte până pe 4 iulie, după cum a anunțat consilierul general Nicorel Nicorescu (USR).

Cât a fost director general la ALPAB, Roxana Balcu nu ne-a răspuns niciodată la telefon. Iar la cele mai multe dintre solicitările de informații ALPAB a răspuns, dar nu direct. A trimis informațiile la Biroul de Presă al PMB, care ni le-a comunicat ulterior.

Potrivit informaților Spotmedia.ro, cineva din PMB a solicitat ca ALPAB să nu comunice direct cu presa.

Între timp - potrivit viceprimarului Horia Tomescu - Roxana Balcu a decis să revină la conducerea Direcției de Lacuri din cadrul ALPAB.

„Îi mulțumesc doamnei Roxana Balcu pentru buna colaborare, dânsa dorește să se concentreze pe aria sa de expertiză, respectiv Direcția de Lacuri din cadrul ALPAB, direcție pe care a coordonat-o în trecut și unde vrea să finalizeze proiectele deja începute”, a scris Horia Tomescu pe Facebook.

Rămâne să vedem dacă noul director, Corina Simona Bega, va avea mai mult succes în rezolvarea problemelor din marile parcuri din Capitală.

La finalul verii trecute, când a preluat conducerea ALPAB, Nicușor Dan a spus că are nevoie de 2 ani pentru a aduce parcurile din București la nivelul celor din alte capitale europene. Unul dintre cei doi ani aproape s-a scurs, iar PMB n-a investit încă nimic în modernizarea parcurilor sale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇