Despescu vrea ca polițiștii să dea anual teste antidrog

Despescu vrea ca polițiștii să dea anual teste antidrog

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu a anunţat mai multe propuneri de modificare a legislaţiei în privinţa combaterii traficului şi consumului de droguri.

O propunere importantă vizează modificarea Statutului poliţistului şi statutul cadrelor militare din MAI. 

Această măsură îi vizează direct pe poliţişti, care ar putea fi testaţi antidrog în timpul serviciului, iar cine refuză ar putea fi suspendat din funcţie.

“Instituim obligativitatea testului antidrog în cadrul examenului medical pentru admiterea în MAI, precum şi anual, în timpul carierei. Instituim obligativitatea poliţistului de a se supune testării pentru determinarea comportamentului simulat şi testarea antidrog şi alcool pe timpul serviciului.

ADVERTISING

De asemenea, venim cu instituţia suspendării în funcţie a poliţistului pe o perioadă determinată, dacă nu se supune acestor testări.

Mergem până la încetarea raporturilor de serviciu pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respectăm toate normele”, a declarat chestorul Bogdan Despescu, miercuri, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Câţi poliţişti au fost găsiţi drogaţi

De asemenea, Bogdan Despescu s-a referit şi la cazurile de până acum de poliţişti cercetaţi pentru consum sau trafic de droguri. 

Poliţişti cercetaţi pentru droguri:

  • În anul 2023 - trei cadre,
  • în anul 2022 - patru cadre,
  • în anul 2021 – doi colegi.

Poliţişti testaţi pozitivi de colegii de la Circulaţie pentru consum de droguri:

  • 2021 – şase,
  • 2022 – patru,
  • 2023 – cinci.

Aceasta este situaţia raportată la 130.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne. Toate cazurile sunt constatate de colegii noştri, toleranţă zero pentru cei care încalcă regulile. (...) Aşadar, din punctul nostru de vedere, ne facem singuri curăţenie şi în toate acţiunile pe care dumneavoastră le-aţi văzut structurile ministerului au documentat activitatea, inclusiv Direcţia Generală Anticorupţie”, a mai transmis Bogdan Despescu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇