Deși e gata, în sfârșit, parcarea de la Cora Pantelimon se va deschide abia în noiembrie. De ce s-a amânat inaugurarea, din nou

Deși e gata, în sfârșit, parcarea de la Cora Pantelimon se va deschide abia în noiembrie. De ce s-a amânat inaugurarea, din nou

Nicușor Dan susține că, deși este gata, parcarea cu 500 de locuri de la Cora Pantelimon se va deschide abia la 1 noiembrie. Motivul îl constituie lipsa unei stații de transformare, care nu poate fi montată imediat.

”Parcarea spraetajată din Pantelimon este gata în proporție de 99%. Mai lipsește doar un post de transformare.

Acesta era în contract din 2019. PMB nu și-a achitat obligațiile, la acel moment. Și acum trebuie să-l facem noi.

Am semnat acordul pentru un act adițional. Ne mai lipsesc 80 de zile (până la inaugurarea parcării – n.red.). 10 zile sunt pentru primire materialelor, iar restul pentru montaj.

ADVERTISING

La momentul preluării mandatului, această lucrare era la 55%. Acum suntem la 99%. Îi mulțumesc constructorului pentru că a continuat să lucreze în ritmul la care s-a angajat, chiar dacă noi n-am plătit în ritmul la care ne-am angajat!”, a mai spus Nicușor Dan.

Proiectul acestei parcări - care este de fapt parte dintr-un terminal intermodal cu linie de tramai și stație de autobuz - a început în 2011.

În 2019, pe când primar general era Gabriela Firea, Primăria Capitalei a semnat cu un consorțiu de firme condus de societatea Tiab SA, un contract pentru a finaliza proiectul în 12 luni, cu costuri de circa 21 de milioane de euro.

ADVERTISING

La acel moment, proiectul prevedea și amenajarea unei parcări subterane cu 171 de locuri la Școala 171. Această investiție nu s-a mai realizat.

Nicușor Dan a mai spus că inaugurarea parcării de la Cora Pantelimon va fi o invitație pentru bucureșteni să lase mașina la periferia orașului.

”Parcarea este conectatată cu tramvaiul și cu autobuzul.

Apoi, o să putem muta tramvaiele pe linia 5 (care merge pe relația Băneasa – Barbu Vacărescu – Terminal Sf. Gheorghe și pe care circulația a fost suspendată încă din 2017 - n.red.) care nu funcționează acum (...)

ADVERTISING

E o invitație pentru toți cei care intră în oraș cu mașina sa o lase aici și să ia transportul în comun, cu transportul public”, a mai spus Nicușor Dan.

Pentru mai multe detalii, puteți urmări integral declarațiile primarului general:

Declarație de presă

Parcarea supraterană de la Cora Pantelimon este aproape finalizată. Ce lucrări mai trebuie efectuate înainte ca aceasta să fie funcțională, care este stadiul terminalului multimodal pentru transportul în comun, în direct de la fața locului.

Publicată de Primăria Municipiului Bucureşti pe Miercuri, 28 iulie 2021

Nicușor Dan a susținut că pregătește și un nou regulament de parcare pentru București, prin care oamenii să fie încurajați să renunțe la mașini.

”Avem număr imens de locuri gratuite pe spațiul public.

Nu vom reuși niciodată să stimulăm bucureșteanul să lase mașina într-o parcare periferică dacă aici îi luăm bani, dar îi dăm loc de parcare gratuit în mijlocul orașul.

La Străulești (parcare adiministrată de Metrorex – n.red.) nu parchează nimeni din cauză că la 2 sau 3 kilometri distanță, în oraș, oamenii găsesc loc gratuit, legal, pe prima bandă (....)

Noul regulament de parcare - cu tarife pentru întreg Bucureștiul - trebuie să răspundă la această problemă. Înainte de a-l lansa în dezbatere publică, trebuie să mă sfătuiesc cu consilierii generali din majoritate”, a mai spus Nicușor Dan.

Acesta a mai spus că – deși Primăria Generală nu are la acest moment bani pentru investiții majore în parcări – se vor identifica zonele critice, unde trebuie amenajate noi locuri, fie în subteran, fie la suprafață.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇