Cum funcționează sistemele digitale cu care Primăria Capitalei va verifica dacă bucureștenii au plătit parcarea

Cum funcționează sistemele digitale cu care Primăria Capitalei va verifica dacă bucureștenii au plătit parcarea

Compania Municipală de Parking SA scoate pe traseu primele 2 Volkswagen Up dotate cu camere care scanează numerele autorismelor parcate pe locuri publice cu plată.

Imaginile ajung la Centrul informatic de control al companiei municipale. Acolo – cu ajutorul instrumentelor digitale – sistemul verifică dacă pentru fiecare dintre mașinile respective s-a achitat sau nu taxa de parcare.

Dacă taxa nu era achitată, informațiile ajung la Poliția Locală a Municipiului București.

Iar Poliția Locală, în colaborare cu Direcția de Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), identifică persoana care se face vinovată de staționare ilegală și îi trimite acasă o amendă în valoare de 200 lei.

ADVERTISING

Primarul Nicușor Dan și viceprimarul Stelian Bujduveanu au făcut o plimbare demonstrativă cu una dintre cele 2 mașini Volkswagen Up. Pe traseu - în materialul video realizat de PMB pe care îl puteți urmări mai jos - cei 2 au explicat cum funcționează sistemul:

Nicușor Dan și Stelian Bujduveanu testează noua tehnologie a Companiei de Parcări

Cum a luat naștere acest sistem de verificare

Pe 15 noiembrie, în urma unei proceduri simplificate de achiziție, CM Parking SA și-a cumpărat 8 camere în valoare de 419.900 lei de la o firmă numită Parking Experts SRL.

ADVERTISING

E o societate care are un singur asociat pe nume Andrei Gelu Emanuel, potrivit portalului cu informații de business listafirme.ro.

Ulterior, pe 12 decembrie 2022, CM Parking SRL și-a cumpărat și 18 mașini electrice Volkswagen e Up, pe care a dat 1.594.423 de lei (332.105 euro per total și circa 17.800 de euro per mașină).

Așa cum am promis, digitalizăm serviciul de parking!➡️ Primele mașini Smart din România - dotate cu un sistem digital de monitorizare a parcărilor - au ajuns în București.Sunt mașini electrice, utilizate de compania de Parking. (mai multe poze în comentarii ↘️) Mașinile vor ieși în teren, de săptămâna viitoare și vor controla dacă ați plătit parcarea. #FacemTreaba

Publicată de Stelian Bujduveanu pe Vineri, 20 ianuarie 2023

Autoturismele au fost cumpărate de la APAN Automobile SRL, o firmă din Brăila deținută de omul de afaceri Mircea Andreev.

ADVERTISING

Compania a montat 8 camere pe 2 mașini și a făcut teste, de la începutul acestui an.

În aceste zile, se va începe și utilizarea tehnologiei pentru aplicarea de sancțiuni.

Potrivit primarului general Nicușor Dan, compania municipală va mai cumpăra camere pe măsură ce numărul de locuri de parcare va crește și va fi nevoie de el.

Potrivit lui Stelian Bujduveanu, viceprimarul liberal cu atribuții delegate privind parcarea, CM Parking SA avea, în 2020 - 2021, 10.000 de locuri de parcare. Acum are toate actele neceare pentru a finaliza amenajarea altor mii de locuri și a ajunge curând la 30.000, în exploatare.

Iar ținta este de 80.000 de locuri de parcare publice cu plata, trasate cu albastru, în centrul și nordul Capitalei.

PMB nu intenționează, momentan, să extindă numărul de locuri publice cu plată și sistemul de taxare în partea de sud a Capitalei, potrivit informațiilor Spotmedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇