Cluj-Napoca, în top 10 cele mai bune orașe de locuit din Europa

Cluj-Napoca, în top 10 cele mai bune orașe de locuit din Europa

Comisia Europeană a publicat un raport relevant privind calitatea vieții în orașele europene de pe continent.

Pe locul 10 în acest clasament se află Cluj-Napoca, scrie vineri Politico, însă oraşul din Transilvania e la egalitate cu cele de pe locurile 8 şi 9.

Pe locul 1 e un oraș care nu se află în UE: Zurich.

Raportul de 112 pagini se bazează pe rezultatele unui sondaj realizat în perioada ianuarie-aprilie 2023 cu un total de 71.153 de rezidenți din 83 de orașe din UE, țări ale Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS), Regatul Unit, Balcanii de Vest și Turcia.

ADVERTISING

Comisia a constatat că aproximativ 9 din 10 oameni sunt mulțumiți să locuiască în orașul lor. Deși satisfacția generală rămâne ridicată, rezultatele de anul trecut arată o scădere ușoară în comparație cu sondajul din 2019, ultima dată când Comisia a publicat un raport similar.

Iată ce scrie raportul despre Cluj: "Capitala regiunii Transilvaniei a României și al doilea cel mai populat oraș din țară este un loc grozav de locuit, se pare. În Cluj-Napoca, 94 la sută dintre locuitori s-au declarat mulțumiți că locuiesc în oraș. Gazdă a unui sector tehnologic în plină expansiune, orașul se află, de asemenea, pe locul al doilea pentru oportunități de angajare, 73% dintre rezidenți spunând că este ușor să găsești un loc de muncă bun în oraș".

ADVERTISING

Este vorba despre acelaşi top prezentat în decembrie de Primăria Piatra-Neamţ, care susţinea că municipiul este între oraşele europene cu un grad ridicat privind calitatea vieţii, doar pentru că a fost luat în considerare în acest raport.

Primăria din Neamţ nu menţiona atunci niciun loc pe care se află oraşul, pentru că a extras din raport doar că "Piatra-Neamţ excelează la satisfacţia locuitorilor săi vizavi de viaţa pe care o duc în acest oraş, cu un procent de 92%".

Iată topul celor mai bune orașe de locuit din Europa, prezentat de Comisia Europeană şi preluat de Curs de Guvernare

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇