Clotilde Armand lansează o platforma unde cetățenii pot semnala locurile cu gunoi din Sectorul 1. Astăzi este ședință extraordinară la Primărie

Clotilde Armand lansează o platforma unde cetățenii pot semnala locurile cu gunoi din Sectorul 1. Astăzi este ședință extraordinară la Primărie

Situația gunoaielor din Sectorul 1 nu pare deloc aproape de rezolvare. Astfel, Consiliul Local al Sectorului 1 a fost convocat, marți, în ședință extraordinară.

În același timp, primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a lansat o platformă online pentru Sectorul 1 prin care cetățenii să semnaleze locurile cu deșeuri necontrolate: https://impreunafacems1luna.ro.

„Această hartă va fi monitorizată în permanență de echipajele care colectează gunoiul și Poliția Locală Sector 1.

Vă promit că vom face curățenie în Sectorul 1, așa cum nu s-a mai făcut niciodată. Și în primărie și în afara primăriei. Știu că s-a dezlănțuit o campanie mediatică împotriva mea dirijată de Mafia gunoaielor pentru că de o lună de zile s-au schimbat regulile prin primărie.

ADVERTISING

Nu mai curg banii publici cum vor anumite grupuri de interese, se respectă legea, se verifică contractele publice, se fac plângeri la Parchet pentru abuz în serviciu etc.

Am convocat astăzi o celulă de criză pentru problema deșeurilor și mâine avem ședință de îndată a Consiliului Local pentru această situație”, a transmis Armand pe Facebook, luni seara.

Armand: Nu vom tolera niciun fel de șantaj

Edilul a precizat că nu va lăsa străzile pline de gunoi, dar că nici nu va tolera vreun fel de șantaj.

“Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera niciun fel de șantaj, nu vom ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor. Eu voi sta aici și voi lupta cu ei. Până la capăt”, a punctat ea.

ADVERTISING

Avocatul Poporului s-a sesizat

Avocatul Poporului (AP) s-a sesizat din oficiu privind serviciile de salubrizare din Sectorul 1.

"Având în vedere informaţiile prezentate în mass-media privind situaţia generată de cantitatea foarte mare de deşeuri adunate pe trotuarele din Sectorul 1, dar şi constatările proprii, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020.

Astfel, întrucât serviciile de salubrizare au ca obiectiv principal protecţia sănătăţii populaţiei, dar şi a mediului, au fost întreprinse demersuri la Primăria Sectorului 1 Bucureşti referitoare la modalitatea de asigurare a serviciilor de salubrizare pe raza Sectorului 1 din Bucureşti", a precizat Avocatul Poporului. 

ADVERTISING

Citește mai multe informații despre problema gunoaielor din Sectorul 1:

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇