Clotilde Armand i-a promis ajutoare primarului din Kiev. Un convoi umanitar va pleca, în curând, spre Ucraina

Clotilde Armand i-a promis ajutoare  primarului din Kiev. Un convoi umanitar va pleca, în curând, spre Ucraina

Clotilde Armand a vorbit la telefon cu primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko, și l-a asigurat că Sectorul 1 va trimite ajutoare atât în capitala Ucrainei, cât și în alte zone ale țării invadate de ruși.

„Trebuie să știți că toată lumea din București vă susține. Vom face tot ce putem ca să vă ajutăm”, i-a spus Armand lui Vitali Klitschko la telefon, potrivit unul material video postat pe pagina sa de Facebook.

Mesajul lui Vitali Klitschko pentru cetățenii României

Am avut mai devreme o discuție telefonică cu Vitali Klitschko – primarul Kievului – și l-am asigurat de toată susținerea noastră. L-am anunțat că Primăria Sectorului a pregătit mai multe ajutoare care se vor îndrepta către cetățenii din Kiev și alte zone ale Ucrainei. De asemenea, Vitali Klitschko mi-a transmis că are un mesaj pentru cetățenii români care ajută Ucraina în aceste momente. Ascultați-l!#SuntemAlăturiDeUcraina

Publicată de Clotilde Armand pe Marţi, 8 martie 2022

În replică, Vitali Klitschko i-a mulțimit primarului Sectorului 1 pentru ajutorul umanitar și pentru susținere în fața agresiunii rușilor.

ADVERTISING

Potrivit informațiilor comunicate de Primăria Sectorului 1, la solicitarea Spotmedia.ro, urmează să plece spre Ucraina două tiruri cu ajutoare și toate donațiile cetățenilor care s-au strâns la punctul de colectare din Piața Amzei, deschis încă din primele zile în care refugiații ucraineni au început să sosească la București.

Primăria va anunța momentul plecării convoiului umanitar.

În plus, Clotilde Armand a anunțat că persoanele care vor să doneze pentru această campanie o pot face, în continuare, apelând 021/9540, numărul Poliției Locale a Sectorului 1.

ADVERTISING

În zilele anterioare, Clotilde Armand a anunțat că Sectorul 1 asigură cazare și masă pentru 850 de refugiați ucraineni.

Anterior, primarul de sector a cerut Consiliului Local să voteze pentru alocarea de bani din fondul de urgență al Sectorului 1, pentru acoperirea acestor cheltuieli.

Grupul liberal din Consiliul Local al Sectorului 1 a transmis, însă, că toate cheltuielile cu refugiații sunt decontate de Guvernul României. Așa că Sectorul 1 nu are de ce să cheltuiască bani de la bugetul propriu pentru aceste acțiuni umanitare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇