Clotilde Armand a publicat contractul cu Brai Cata și există mai multe neconcordanțe

Clotilde Armand a publicat contractul cu Brai Cata și există mai multe neconcordanțe

Cu mare întârziere și în urma unui scandal public, Primăria Sectorului 1 a publicat contractul pe care l-a încheiat pe 23 iulie – în urma unei proceduri de încredințare directă – cu societatea Brai Cata SRL.

Spotmedia.ro i-a solicitat acest document primarului Clotilde Armand încă de sâmbătă, 24 iulie. N-am primit, însă, niciun răspuns.

În ședința extraordinară a Consiliului Local al Sectorului 1, consilierii PNL au cerut insistent acest document. Clotilde Armand a susținut că el este public în Sicap (deși în Sicap se pot vedea doar informațiile legate de atribuire, nu și contractul – n.red.).

Ulterior, primarul Sectorului 1 a anunțat că le va da consilierilor PNL contractul, dar numai după ce votează mandatarea ei pentru a da în judecată Romprest, în vederea rezilierii contractului de salubrizare.

ADVERTISING

În cele din urmă – după ce a primit mandat să înceapă rezilierea contractului Romprest – Armand a publicat pe siteul Primăriei Sectorului 1 contractul cu Brai Cata SA.

În spiritul transparenței care caracterizează Primăria Sectorului 1 și pentru corecta informare a opiniei publice,...

Publicată de Primăria Sector 1 Bucureşti pe Marţi, 27 iulie 2021

Potrivit mesajului postat de Primăria Sectorului 1 pe Facebook, ADP Sector 1 a contractat Brai Cata SRL pentru servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate, cât și coșurile de gunoi stradale”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chiar în materialul video postat de Clotilde Armand pe Facebook, vineri seara, se vede cum lucrătorii de la Brai Cata golesc un goș stradal de gunoi.

A început curățenia în Sectorul 1! Șantajul nu mai ține. #NiciUnPasÎnapoi #FacemCurat

Publicată de Clotilde Armand pe Vineri, 23 iulie 2021

Din textul proiectului nu reiese, însă, că ar fi vorba despre coșuri stradale sau deșeuri depozitate necontrolat în altă parte decât pe spațiul verde.

De fapt, în contract se arată doar că societatea de salubrizare a fost contractată ”să efectueze pe durata contractului, activitatea de colectare, transport, depozitare/eliminare deșeuri dispersate pe suprafața spațiului verde – aliniamente stradale, administrat de către ADP Sector 1, pentru o cantitate de 100 de tone”.

contract-cu-Brai-Cata-SRL

Rămâne să vedem ce urmează și cum vor fi justificate și plătite lucrările efectuate de Brai Cata SRL.

ADVERTISING

În timpul ședinței extraordinare de Consiliu Local de marți, 27 iulie, Clotilde Armand a susținut că – după declararea stării de alertă – Romprest a început să colecteze și gunoaiele abandonate. Așa că salariații Brai Cata au ajuns și în zone din care nu mai aveau ce colecta. În consecință, încă nu au strâns 100 de tone, cât scrie în contract.

În plus, Armand a susțiut că acest contract cu Brai Cata SRL a fost doar unul de prestări servicii. Și că un altul - de această dată unul de salubrizare – va fi încheiat zilele următoare, cu o altă firmă.

Ce se va întâmpla cu Brai Cata și câți bani va încasa, rămâne să aflăm.

Potrivit contractului publicat pe siteul Primăriei Sectorului 1, societatea va încasa 69.200 lei (sau 74.851 lei, dacă adăugăm și TVA), pentru a colecta, sorta și depozita 100 de tone de deșeuri.

Citește mai mult despre criza gunoaielor din Sectorul 1:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇