Ciucu se plânge că Sectorul 6 e blocat după închiderea Podului Grant. UPDATE Primăria Capitalei anunță măsuri

Ciucu se plânge că Sectorul 6 e blocat după închiderea Podului Grant. <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Primăria Capitalei anunță măsuri

Sectorul 6 este blocat după ce traficul rutier pe Podul Grant a fost închis luni dimineață pentru lucrări de reabilitare, afirmă primarul Ciprian Ciucu.

Edilul a făcut apel la Primăria Capitalei să se alăture, cu propria Poliție Locală, eforturilor de dirijare a traficului. Totodată, el i-a cerut primarului Capitalei, Nicușor Dan, să scurteze timpul de execuție a lucrărilor.

„După închiderea de către PMB a circulației pe Podul Grant, Sectorul 6 este blocat. Există un plan de dirijare a traficului la care participă Brigada Rutieră, Poliţia Locală a Sectorului 6 și Politia Locală a Sectorului 1.

Cu toate acestea se circulă extrem de greu. Fac apel la Primăria Capitalei să se alăture, cu propria Poliție Locală, eforturilor de dirijare a traficului, sa iasă din Centru și în astfel de situații să vină și în cartiere.

ADVERTISING

De asemenea, fac apel la domnul primar general să scurteze timpul de execuție a lucrărilor prin alocare de resurse suplimentare (să se lucreze în trei schimburi) și printr-o bună mobilizare de șantier și o monitorizare permanentă”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul spune că locuitorii Sectorului 6 au făcut azi dimineață o oră pentru a ieși din cartiere. Ciprian Ciucu a mai declarat că de marți va merge la serviciu cu transportul în comun și face apel la cetățeni să facă același lucru.

„Cu toții am făcut peste o oră să ieșim din cartiere. Eu, personal, de mâine mă voi duce la serviciu cu transportul în comun. În măsura posibilităților, fac apel la dumneavoastră să folosiți cu precădere transportul în comun. Tramvaiul 41 circulă, fac apel la STB să suplimenteze capacitatea de transport”, a precizat Ciucu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

UPDATE 18:40 - Primăria Capitalei anunță măsuri

Ceva ore mai târziu, reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunțat că primarul general Nicuşor Dan a avut o ședință cu reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, Poliţiei Locale a Sectorului 1, Poliţiei Locale a Sectorului 6, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, STB şi Administraţiei Străzilor Bucureşti și au fost luate mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului.

  • Începând de marţi, 17 octombrie, va fi suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră care vor dirija traficul în intersecţiile afectate de lucrări.
  • Poliţiştii care vor dirija traficul în intersecţii vor aloca timpi necesari fluxurilor de maşini astfel încât să favorizeze rutele alternative.
  • Modificarea diagramele semafoarelor din intersecţiile Şos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de aşteptare pentru şoferi pe sensul Orhideelor - Gara de Nord să fie mai mic.
  • În zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44 de la Maternitatea Giuleşti până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, vor fi suplimentate tramvaiele de pe liniile 11 şi 44. De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeaşi zonă.
ADVERTISING

Reprezentanţii PMB recomandă participanţilor la trafic care se deplasează dinspre Calea Giuleşti înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei-Ştirbei Vodă-Str. Buzeşti şi traseele alternative prin Şoseaua Virtuţii - Splaiul Independenţei, respectiv Calea Crângaşi - străzi adiacente - Calea Giuleşti. Restricţiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecţiile principale. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

„Facem un nou apel la bucureşteni ca în măsura în care este posibil să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal. Reabilitarea şi consolidarea podului Grant este necesară şi de importanţă majoră pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic.  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineaţă şi pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureşteni că monitorizăm în permanenţă starea traficului şi vom lua măsuri suplimentare acolo unde situaţia o va impune”, mai transmite PMB. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇