Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut

Ciolacu: De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut

De la 1 iulie, salariul minim pe economie va crește la 3.700 de lei brut (2.217 de lei net), anunță premierul Marcel Ciolacu, joi, după reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

În plus, facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe va fi păstrată până la finele anului, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

"De la 1 iulie, salariul minim va creşte la 3.700 de lei brut. Totodată, vom menţine până la sfârşitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiţi de taxe.

ADVERTISING

Suntem în direcţia corectă către implementarea salariului minim european. Aceasta este decizia luată astăzi, alături de sindicate şi patronate, în Consiliul Tripartit", a precizat Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Precizăm că, de la 1 octombrie 2023, salariul minim brut pe ţară este de 3.300 de lei pe lună. Asta înseamnă un salariu minim net de 2.079 de lei.

ADVERTISING

România se află pe penultimul loc în UE, cu un salariu minim brut de 663 de euro. Ungaria e chiar deasupra țării noastre, cu un salariu minim de 967 de euro. În clasamentul general, cu tot cu statele non-UE, România depășește doar Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Albania și Macedonia.

Bulgaria (477 euro) are un salariu minim mai mic decât Turcia, Serbia și Muntenegru, țări candidate la aderare.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇