Protest de amploare la Guvern pentru salarii mai mari (Galerie foto)

Protest de amploare la Guvern pentru salarii mai mari (Galerie foto)

Angajați de la Protecția Mediului, de la Registrul Comerțului, Arhivele Naționale, de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și din alte structuri au protestat joi, în Piața Victoriei, față de inechitățile și discriminările salariale.

Protestul a fost organizat de:

  • Sindicatul Agențiilor Județene pentru Protecția Mediului,
  • Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerţului – SAONRC,
  • Sindicatul Europol - filiala Arhivele Naţionale ale României,
  • Sindicatul Salariaților din cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării – CNCD
  • Sindicatul Național Sport și Tineret - SNST
  • Toate sunt afiliate la Federația PUBLISIND și Blocul Național Sindical.
ADVERTISING

Mitingul de protest este față de „inechitățile și discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate”.

„Cerem o salarizare decentă, corelată cu complexitatea muncii! Cerem dreptate și respect profesional pentru angajații din: Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Sport și Tineret”, spun sindicaliștii.

Aceștia atrag atenția că s-a ajuns ca angajații care au ca atribuții privind combaterea discriminării să protesteze în Piața Victoriei față de discriminările salariale.

ADVERTISING

„La astfel de extreme duc politicile salariale haotice ale guvernelor din ultimii 15 ani.

Veniturile salariaților din Agențiile Județene pentru Protecția Mediului, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Arhivele Naționale ale României, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Sport și Tineret sunt menținute deliberat la niveluri care nu reflectă complexitatea muncii sau care în anumite situații sunt chiar sub limita subzistenței.

Cu toate acestea, precum și în condițiile în care nu se fac încadrări corespunzătoare, angajatorii pretind performanță, impun muncă suplimentară și alocă constant extrasarcini, în schimb, salariații au de respectat o serie de interdicții specifice profesiilor.

ADVERTISING

Revendicăm respectul cuvenit profesiilor noastre”, adaugă sindicaliștii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇