Ciolacu, atac frontal la Nicușor Dan pe tema lipsei apei calde: Mi se pare inuman și degradant!

Ciolacu, atac frontal la Nicușor Dan pe tema lipsei apei calde: Mi se pare inuman și degradant!

Premierul Marcel Ciolacu a venit joi cu un atac direct la primarul Nicuşor Dan pe tema lipsei apei calde din Bucureşti.

Amintim că de mai bine de o săptămână mai mult de jumătate dintre bucureştenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu au apă caldă.

Aşa arată acum raportul oficial oferit de TermoAlert, aplicaţia care prezintă în timp real starea sistemului de termoficare din Capitală. Doar 45% dintre consumatori îşi pot face un duş cald.

image-23

De precizat că reviziile de la CET-uri au mare parte din vină pentru această situaţie, la fel şi multele şantiere din Capitală, unde se schimbă conducte uzate şi vechi de zeci de ani.

ADVERTISING

În aceste condiţii, premierul a precizat, la începutul şedinţei de guvern, că şi la iarnă preţurile la energie vor fi plafonate aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut.

El spune că pe ordinea de zi a ședinței de joi este un proiect de OUG în domeniul energiei şi l-a criticat dur pe primarul Capitalei, pentru problema apei calde din Bucureşti.

"Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu reuşesc totuşi să realizez cum este posibil în aceste condiţii ca, în capitala României, primarul Nicuşor Dan să condamne în continuare şi în acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece.

Mi se pare inuman şi degradant şi asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluţia apei calde", a spus Ciolacu.

Totuşi, să ne amintim că în cei trei ani de mandat Nicuşor Dan a făcut mult mai multe pentru sistemul de termoficare decât predecesoarea sa de la PSD. Iată şi detalii într-o investigaţie Spot: Cine a făcut mai mult ca să avem apă caldă și căldură: Gabriela Firea sau Nicușor Dan? Cifrele vorbesc. Situația lucrărilor și investițiilor, din 2016 până astăzi

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇