Cheiul Dâmboviței se transformă în zonă de promenadă, cu o investiție de 37 de milioane de lei

Cheiul Dâmboviței se transformă în zonă de promenadă, cu o investiție de 37 de milioane de lei

Cheiul Dâmboviței va fi transformat în zonă de promenadă, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, investiția fiind de 37 de milioane de lei.

„Transformăm cheiul Dâmboviței într-o zonă prietenoasă, atractivă atât pentru turiști, cât și pentru bucureșteni”, a scris, duminică, într-o postare pe Facebook, primarul general.

🟢Transformăm cheiul Dâmboviței într-o zonă prietenoasă, atractivă atât pentru turiști, cât și pentru bucureșteni. 🟢Ne…

Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 19 martie 2023

Nicușor Dan spune că Splaiul Independenței va deveni un element de conectivitate cu centrul orașului și va lega, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor.

ADVERTISING

Vor fi construite platforme pietonale, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, unde va fi restaurat podul pietonal, va fi reconfigurată pista pentru bicicliști și vor fi amenajate spații verzi.

În final, spune Nicușor Dan, zona „Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor” va deveni un spațiu public destinat petrecerii timpului liber, un traseu de promenadă urbană.

În acest moment, pentru acest obiectiv, a cărui valoare totală este de aproape 37 de milioane de lei fără TVA, sunt aprobați indicatorii tehnico-economici și se finalizează proiectul tehnic. După obținerea avizelor va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇