Centrul Capitalei e survolat de păsări răpitoare antrenate pentru izgonirea ciorilor

Centrul Capitalei e survolat de păsări răpitoare antrenate pentru izgonirea ciorilor

Primăria Capitalei testează o modalitate inedită de a alunga ciorile din parcul Cișmigiu, aflat în centrul Bucureştiului.

Administraţia Lacuri-Parcuri a desfășurat o acțiune cu caracter experimental, pentru a verifica eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop.

Informaţia a apărut pe Facebook la viceprimarul Horia Tomescu.

„Testăm soluții noi pentru un Cișmigiu curat. După ani de zile de când problema mizeriei lăsată de păsări în Cișmigiu a rămas fără rezolvare, testăm soluții pentru a alunga păsările din parc.

ADVERTISING

În cadrul studiului Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi, proiect câștigător în cadrul secțiunii de bugetare participativă, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a desfășurat o acțiune cu caracter experimental. Vrem să verificăm eficiența metodelor de izgonire a păsărilor care murdăresc aleile, băncile și locurile de joacă, cu ajutorul păsărilor de pradă dresate special în acest scop”, anunță oficialul PMB.

image-19
Foto: Facebook/Horia Tomescu

Tomescu explică şi cum se face asta: zona parcului a fost survolată de păsări răpitoare antrenate de specialiști să sperie și să gonească populația de ciori ce revine zi de zi în Cișmigiu.

ADVERTISING

Anul trecut bucureștenii au decis prin vot proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă inițiat de Primăria Capitalei. Unul dintre ele a fost „Ciorile din Grădina Cișmigiu | Vecini cu aripi”. Acest proiect are în vedere rezolvarea problemei ciorilor din Cișmigiu într-un mod respectuos față de mediu, iar valoarea lui se ridică la 500.000 de lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇