Nicușor Dan dă 100.000 de euro ca să scape de ciorile din Cișmigiu

Nicușor Dan dă 100.000 de euro ca să scape de ciorile din Cișmigiu

Bucureștenii au decis prin vot proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă inițiat de Primăria Capitalei.

Este vorba despre 4 proiecte dintre cele 29 declarate eligibile, anunță primarul Nicușor Dan.

Așadar, cele mai multe voturi, 1.159, le-a primit proiectul „O oază de relaxare pentru pacienții Spitalului Clinic Prof. Dr. Theodor Burghele”. Valoarea acestuia este de 500.000 de lei și își propune amenajarea unui spațiu verde în curtea spitalului menționat.

„Ciorile din Grădina Cișmigiu | Vecini cu aripi” s-a situat pe locul doi, cu 1.111 voturi, și are în vedere rezolvarea problemei ciorilor din Cișmigiu într-un mod respectuos față de mediu, precizează Nicușor Dan. Valoarea acestui proiect se ridică tot la 500.000 de lei.

ADVERTISING

Pe locul trei se află „Infrastructură pentru biciclete: marcaje, parcări și stații de reparat biciclete”, cu 1.052 voturi. Valoarea acestuia este de 500.000 de lei și urmărește dezvoltarea mobilității urbane prin intermediul bicicletelor.

Cu 899 de voturi, „Parc Freerun și Parkour pentru copii și adolescenți” s-a aflat pe locul patru. Proiectul vizează crearea unui spațiu de joacă și exerciții în aer liber în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) și are alocată suma de 497.109 lei.

În procesul de bugetare participativă, au putut depune proiecte toți cetățenii din București cu vârsta de minimum 18 ani, grupurile civice precum și organizațiile neguvernamentale cu sediul social/filială în București sau care, prin activitatea lor, au contribuit la rezolvarea unor probleme ale Capitalei, chiar dacă nu aveau sediul/filială aici.

ADVERTISING

La începutul lunii noiembrie, în urma procesului de selecţie a proiectelor, au fost validate şi declarate eligibile 29 de proiecte, din cele 60 depuse în total. Ulterior, din cele 29 de proiecte bucureștenii au votat 4.

”Vom pune în practică aceste proiecte chiar începând din acest an, în colaborare cu cei patru câștigători, pe care-i felicit pentru dorința de implicare civică și pentru succesul ideilor propuse!”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

???? Bucureștenii au decis prin vot proiectele câștigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă inițiat de...

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 25 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇