S-a descoperit, în premieră, că ciorile sunt capabile de gândire conștientă (Studiu)

S-a descoperit, în premieră, că ciorile sunt capabile de gândire conștientă (Studiu)

Se știe de ceva vreme că ciorile sunt inteligente, dar un nou studiu arată că acestea au chiar o formă de conștiență.

Oamenii de știință de la Universitatea din Tübingen, în Germania, au descoperit că acestea sunt capabile să realizeze existența lucrurilor din lumea înconjurătoare, arată Science Alert.

Conștiența primară sau senzorială, cea tipică ciorilor, a fost demonstrată anterior doar în cazul primatelor, ceea ce înseamnă că ar trebui să regândim înțelegerea noastră privind modul în care apare conștiența, spun oamenii de știință.

ADVERTISING

Citește și Oamenii de știință sunt contrariați. Un stol de păsări rare a dispărut fără urmă

„Rezultatele studiului nostru dezvăluie o nouă modalitate de a privi evoluția conștienței și limitările sale neurobiologice”, a declarat Andreas Nieder, fiziolog la Universitatea din Tübingen.

Conștiența primară este cea mai simplă formă de conștiență, însemnând abilitatea de a realiza în prezent existența lumii înconjurătoare.

Este posibil ca abilitățile cognitive să fi evoluat în mod independent la păsări și mamifere, un fenomen cunoscut drept evoluție convergentă. Însă, spun oamenii de știință, este posibil ca creierul nostru să fie mult mai asemănător cu cel al păsărilor decât se credea.

ADVERTISING

„Ultimul strămoș comun al oamenilor și al ciorilor a trăit în urmă cu 320 de milioane de ani. Este posibil ca percepția conștientă să fi apărut în acele vremuri ”, mai explică Nieder.

Următoarea întrebare care se pune este: ar putea aceste fiinţe să dețină și conștiență secundară? Realizează, oare, aceste păsări că sunt conștiente de lumea din jurul lor?

Vezi și Izolarea oamenilor în case a schimbat cântecul păsărilor. Masculii au început să cânte mai ”sexy” (Audio)

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇