Câți câini a sterilizat ASPA în București și câți a ridicat în ultimele zile de la Lacul Morii

Câți câini a sterilizat ASPA în București și câți a ridicat în ultimele zile de la Lacul Morii

În ultimii doi ani, ASPA a sterilizat gratuit 2.000 de câini, anunţă Primăria Bucureşti.

O nouă campanie de sterilizare va avea loc în weekend.

În plus, personalul ASPA a ridicat, în perioada 21 – 24 ianuarie, 40 de câini din diferite zone ale Capitalei, 26 fiind doar de la Lacul Morii, locul unde a murit Ana Oros.

”Sterilizarea este singura soluţie civilizată pentru a preveni înmulţirea necontrolată şi abandonul câinilor pe străzi. ASPA continuă campania de sterilizări şi microcipări gratuite pentru câinii de rasă comună cu deţinător în acest weekend în sectoarele 1, 2 şi 4 din Bucureşti”, a transmis, miercuri, Primăria Bucureşti.

ADVERTISING

Instituţia precizează că, în ultimii doi ani, ASPA a sterilizat 2.000 de câini cu deţinător în cadrul campaniilor de sterilizări gratuite.

”În perioada 03.01.2023 - 20.01.2023, ASPA a capturat de pe raza Municipiului Bucureşti 152 de câini, în medie 9 câini/zi”, a mai transmis municipalitatea.

În cazul femeii ucise de câini sâmbătă continuă războiul între autorităţi. Nimeni nu îşi asumă nimic, vina e aruncată peste gard. Astfel, Primăria Sectorului 6 anunţa ieri că Poliţia Locală a fost marţi dimineaţă la locul tragediei şi a văzut pe câmp că încă erau maidanezi. Detalii AICI

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇