Cât concediu și-a luat Nicușor Dan, în primul an de mandat și cât s-au odihnit viceprimarii Capitalei

Cât concediu și-a luat Nicușor Dan, în primul an de mandat și cât s-au odihnit viceprimarii Capitalei

Din cauză că Nicușor Dan a comunicat greu, în primul său an la conducerea Capitalei, mai mulți bucureșteni s-au întrebat, în repetate rânduri, cu ce se ocupă, de fapt, primarul general. Și dacă nu cumva acesta a fost în concediu, în perioadele în care n-a mai anunțat nimic despre marile proiecte promise în campania electorală din toamna lui 2020.

În consecință, Spotmedia.ro a întrebat la Primăria Municipiului București (PMB) cât concediu și-a luat Nicușor Dan de pe 29 octombrie 2020 (data la care și-a preluat funcția) și până la jumătatea lunii octombrie 2021.

ADVERTISING

De asemenea, am vrut să știm în ce perioade a fost primarul general în concediu de odihnă și în ce perioade și-a luat concediu medical.

Institiția nu ne-a comunicat cât din concediul lui Nicușor Dan a fost medical și cât de odihnă.

În schimb, instituția s-a mulțumit să ne transmită - cu mare întârziere – doar că primarul general al Capitalei și-a delegat atribuțiile, în primul său an de mandat, pentru o perioadă de 36 de zile. Adică pentru mai mult de o lună.

Iată când și cât a stat departe de primărie Nicușor Dan, în primul an de mandat:

ADVERTISING
  • în perioada 19 aprilie – 2 mai, pentru o perioadă de 14 zile, dintre care 10 au fost lucrătoare. Reamintim că, pe data de 19 aprilie, Nicușor Dan a anunțat pe rețelele de socializare că intră în izolare, din cauză că fiica sa avea Covid19. Ulterior, și primarul general s-a infectat.
  • la 3 zile după ce și-a reluat activitatea, Nicușor Dan s-a retras din nou și și-a delegat atribuțiile pentru perioada 5-9 mai. Au fost 5 zile, din care 3 lucrătoare și 2 de weekend
  • pentru perioada 2 – 20 august, Nicușor Dan și-a delegat, din nou, atribuțiile. A fost o perioadă de 19 zile (dintre care 15 lucrătoare, iar restul, de weekend).
ADVERTISING

Per total, vorbim despre 36 de zile în care Nicușor Dan a stat departe de primărie, în primul său an de mandat.

Instituția menționează că, în perioadele în care n-a lucrat, Nicușor Dan și delegat atribuțiile city managerului Diana Pungă și directorului economic al Primăriei Capitalei, Emanuela Jugureanu.

Cât s-au odihnit viceprimarii

La solicitarea SpotMedia.ro, PMB a transmis că viceprimarii Capitalei – votați în funcții de Consiliul General pe data de 21 decembrie 2021 – au avut mai puține zile de concediu decât Nicușor Dan.

Mai exact, viceprimarul Horia Tomescu (USR) și-a luat, în primul său an de mandat, o singură zi de concediu de odihnă, pe data de 7 mai.

Ulterior, a mai avut concediu medical în perioada 12 – 20 august (9 zile dintre care 7 lucrătoare) și în perioada 10-17 septembrie (8 zile, dintre care 6 lucrătoare).

Per total, Horia Tomescu a avut 18 zile de concediu, dintre care 17 au fost de concediu medical.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) a avut 9 zile de concediu de odihnă, în perioadele 3-4 iunie, 2-6 august și 9-10 august. Toate au fost zile lucrătoare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇