Casa Albă vrea să dea anticoncepționale gratuit și fără rețetă

Casa Albă vrea să dea anticoncepționale gratuit și fără rețetă

Administrația Biden vrea să dea anticoncepționale gratuit și fără rețetă tuturor femeilor asigurate.

Planul a fost anunţat, luni, de Casa Albă.

Noua lege este propusă de Departamentele de Sănătate și Servicii Umane, Muncă și Trezorerie și va intra în vigoare în 2025, dacă este aprobată.

Ea ar extinde regulile care impun deja asigurătorilor de sănătate să acopere unele servicii de îngrijire preventivă pentru pacienți.

„Această regulă, odată finalizată, va extinde acoperirea contracepției pentru 52 de milioane de femei de vârstă reproductivă cu asigurare privată de sănătate”, a declarat directorul Consiliului pentru Politica de Gen de la Casa Albă, Jennifer Klein, citată de Reuters.

ADVERTISING

„Pentru prima dată, femeile ar putea să obțină contracepție fără prescripție medicală, fără costuri suplimentare, iar planurile de sănătate ale asiguratorilor ar trebui să acopere și mai multe contraceptive fără niciun cost suplimenatr”, a spus ea.

În prezent, există o singură pilulă contraceptivă zilnică aprobată pentru vânzare fără prescripție medicală de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), dar regula propusă acum acoperă alte forme contraceptive fără prescripție medicală, inclusiv contracepția de urgență, cum ar fi pilula de a doua zi, spermicidele, bureții anticoncepționali și prezervativele.

ADVERTISING

Planurile de sănătate vor trebui să acopere toate medicamentele contraceptive aprobate de FDA și unele dispozitive, inclusiv steriletele, fără partajarea costurilor în multe cazuri.

Propunerea vine cu doar două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, în care dreptul la avort a fost o problemă-cheie.

Vicepreședintele Kamala Harris, candidatul democrat, a făcut ca accesul la avort să fie esențial pentru campania ei.

Fostul președinte republican Donald Trump s-a lăudat cu numirea a trei dintre judecătorii conservatori de la Curtea Supremă, care au pronunțat în 2022 celebra hotărâre împotriva avortului, iar de atunci a spus că legile avortului ar trebui stabilite de statele americane, fără a propune o interdicție națională, ceea ce l-ar putea costa multe voturi pe 5 noiembrie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇