Ca să nu păţim ca anul trecut, Nicușor Dan începe azi stârpirea căpușelor. Ciucu nu ştie când ajunge şi la el

Ca să nu păţim ca anul trecut, Nicușor Dan  începe azi stârpirea căpușelor. Ciucu nu ştie când ajunge şi la el

Nicușor Dan a anunțat ieri că azi încep tratamentele împotriva căpușelor, în parcurile din București.

Mâine dimineață începem primul tratament de combatere a căpușelor dintre cele patru programate anul acesta în București. Acțiunea debutează în parcuri, iar toate primăriile de sector au fost anunțate”, a transmis Nicușor Dan, luni, pe Facebook.

????Mâine dimineață începem primul tratament de combatere a căpușelor dintre cele patru programate anul acesta în…

Publicată de Nicușor Dan pe Luni, 4 aprilie 2022

Se pare, totuși, că această comunicare cu sectoarele despre care vorbește Nicușor Dan n-a fost prea eficientă, în condițiile în care primarul Ciprian Ciucu a întrebat pe Facebook când se va interveni și în Sectorul 6.

gigel-andrabulea

Aceste tratamente – la fel ca acelea de deratizare și de stârpire a țânțarilor – sunt aplicate de Compania Municipală Eco Igienizare SA.

ADVERTISING

În 2021, compania a început să lucreze foarte târziu, abia în cursul verii. Motivul ținea de faptul că nu își mai primise banii de foarte mult timp și nici nu avea un plan unitar de acțiune (PUA) aprobat. Acesta este documentul care stabilește ce fel de tratamente se aplică împotriva țânțarilor, căpușelor și șobolanilor, în fiecare an și pe ce suprafețe.

În consecință, mai mulți bucureșteni s-au plâns din pricina căpușelor din parcuri. Iar populația de țânțari s-a înmulțit atât de tare, încât n-a mai putut fi stârpită eficient nici măcar după ce compania municipală a început să stropească.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În acest an, susține Nicușor Dan, lucrurile nu vor mai sta așa. Pe lângă tratamentele împotriva căpușelor, a început la timp și deratizarea.

Și dacă se va și stropi din vreme împotriva țânțarilor, când va fi cazul, avem șanse ca în acest an să nu mai avem problemele din 2021, în București.

Reamintim că Eco Igienzare SA se afla pe lista companiilor municipale înființate de Gabriela Firea pe care Nicușor Dan a promis că le desființează.

Ulterior s-a râzgândit, iar acum pare mulțumit de activitatea companiei, deși ea ridică unele semne de întrebare.

ADVERTISING

Societatea a obținut în 2020 un profit destul de mare, în cuantum 9.775.696 lei, din care a plătiti dividende către PMB în valoare de de 4.914.000 de lei. Dar pentru banii care circulă între companie și PMB se plătesc dări la stat, ceea ce nu este în avantajul PMB, căreia oricum nu-i ajung banii.

Pentru anul 2021, profitul estimat al CM Eco Igienizare SA este de estimat la 2,5 milioane de lei.

Nu e foarte clar de ce are compania un profit atât de mare. El se poate datora bunului management. Dar ar putea, de asemenea, însemna că societatea are posibilitatea să mai scadă prețurile la care lucrează pentru Primăria Municipiului București (PMB), fără să piardă bani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇