Bucureștiul va avea 10 „mici centrale” de termoficare la iarnă. Află dacă și blocul tău e pe lista beneficiarilor!

Bucureștiul va avea 10 „mici centrale” de termoficare la iarnă. Află dacă și blocul tău e pe lista beneficiarilor!

Primăria Capitalei anunță că va închiria, pentru iarna viitoare, 10 centrale provizorii pe care să le monteze la punctele termice cu probleme, din Sectoarele 3, 4, 5 și 6.

Iată unde se vor instala aceste noi capacități de producție a energiei termice și lista completă a blocurilor care vor beneficia de ele.

Nicușor Dan a anunțat în timpul unei conferințe de presă susținută pe 23 mai că vrea să închirieze 10 „mici centrale” pe care să le monteze la puncte termice din zone ale Capitalei în care Termoenergetica SA nu reușește să furnizeze, iarna, suficientă căldură.

La solicitarea Spotmedia.ro, PMB a transmis că echipamentele vor fi închiriate pentru 12 luni, cu costuri estimate la 16,2 milioane de lei.

ADVERTISING

Nu e foarte clar dacă aceste echipamente sunt sau nu eficiente. Încă de pe 23 mai, de când Nicușor Dan a anunțat că vrea să monteze centralele provizorii, Spotmedia.ro a solicitat informații cu privire la proiect de la Termoenergetica SA (care gestionează rețeaua de termoficare și, deci, ar trebui să știe unde se vor monta echipamentele).

Termoenergetica SA nu a dorit să ne indice punctele termice, susținând că este proiectul PMB și că de acolo ar trebui să primim informațiile.

În cele din urmă, la solicitarea Spomedia.ro, PMB a transmis atât lista punctelor termice la care se vor monta echipamentele, cât și lista completă a blocurilor care ar urma să beneficieze de „micile centrale” promise de Nicușor Dan.

ADVERTISING

Unde se vor monta „micile centrale” promise de Nicușor Dan

adresa-punct-termic

În continuare, regăsiți lista completă cu blocurile pe care le vor deservi fiecare dintre aceste „mici centrale” pe care Nicușor Dan susține că le va închiria și le va pune în funcțiune, până la iarnă.

Beneficiarii „micilor centrale” din Sectorul 3

În acest sector vor fi montate echipamente care să încălzească apă și să o introducă în rețea în 3 puncte termice, care vor deservi 15 blocuri, cu aproape 40 de scări.

„Micile centrale” de la primul punct termic vor deservi 4 blocuri, cu 14 scări. Iată-le:

Sectorul-1-punctul-termic-Labirint-1

Al doilea punct din Sectorul 3 la care se va monta un echipament de încălzire a apei va deservi următoarele blocuri de pe străzile Labirint și Matei Basarab:

punct-termic-S3-2

În continuare, iată și blocurile care ar urma să fie deservite de echipamente în cel de-al treilea punct termic din Sectorul 3 vizat de proiectul lui Nicușor Dan:

punct-termic-S3-4

Cine se va bucură de „micile centrale” în Sectorul 4

În Sectorul 4, se va monta un echipament de încălzire a apei într-un singur punct termic, dar care deservește peste 50 de scări. Iată lista integrală:

Lista-blocuri-S4

În Sectorul 5, zeci de blocuri ar urmă să aibă mai multă căldură

În acest sector se vor instala echipamente care să alimenteze punctul termic cu apă fierbinte în 3 puncte termice. Acestea alimentează, însă, un număr mare de blocuri. Iată situația detaliată.

ADVERTISING

Primul punct termic, cu numărul 10, situat pe Strada Crăișorului, alimentează blocuri de pe Străzile Mărgeanului, Bârnova, Ilie Mihail, Crăișorului și Dumbrava Nouă:

Margeanului-10

Al doilea punct termic din Sectorul 5, adică Mărgeanului 11, se vor monta echipamente pentru încă vreo câteva zeci de blocuri:

Margeanului-11

Tot destul de lungă este și lista blocurile alimentare de punctul termic de pe Strada Dumbrava 9, nr. 18, al treilea din Sectorul 5 la care Nicușor Dan susține că va monta echipamente de încălzire a apei:

Margeanului-9-total

„Mici centrale” și în Sectorul 6. Unde vor fi amplasate

Tot 3 echipamente care să ajute la alimentarea cu apă caldă și căldură vor fi montate și în Sectorul 6.

Iată lista cu blocuri arondate punctului termic numit „4/10” de pe Strada Meseriașilor nr. 2 și care ar urma să aibă mai multă apă caldă și căldură, iarna următoare:

s6-final

În continuare, lista completă a blocurilor din Sectorul 6 care vor beneficia de echipamentele montate în alte două puncte termice:

Puntele-termice-7-si-8-S6

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇