Bucureștenii sunt chemați la protest, inclusiv de Tudor Chirilă: Nu cedăm Parcul IOR!

Bucureștenii sunt chemați la protest, inclusiv de Tudor Chirilă: Nu cedăm Parcul IOR!

Grupul de Inițiativă Civică I.O.R organizează, sâmbătă, de la ora 12:00, o manifestație la care sunt invitate persoanele îngrijorate de ceea ce se întâmplă cu zona retrocedată din parcul IOR.

”Sâmbătă, 25 martie, de la ora 12:00, Grupul de Inițiativă Civică IOR-Titan invită toți cetățenii îngrijorați, revoltați sau intrigați de ce se întâmplă cu zona retrocedată din parcul IOR la gura de metrou Titan, în intersecție, pentru a vedea distrugerile premeditate care au loc într-unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri al Capitalei și pentru a discuta despre soluțiile prin care această zonă verde poate fi protejată și reintegrată în Parcul IOR”, arată organizatorii.

ADVERTISING

Grupul de Inițiativă Civică I.O.R subliniază că o suprafață de 12 hectare din Parcul IOR-Titan, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, e pe cale să dispară pentru totdeauna din patrimoniul verde al Bucureștiului.

”Interesul cetățenilor trebuie prioritizat în fața interesului privaților. Nu e vorba doar de IOR sau Titan, ci de întregul București. Cu toții ne-am intersectat prin Parcul IOR, iar acum parcul ne aduce împreună într-o comunitate care-și dorește să schimbe lucrurile în bine pentru cartier și oraș.

Poate că uneori avem viziuni diferite asupra vieții sau societății, dar acum e nevoie să spunem toți cu un singur glas: Nu cedăm Parcul IOR, vrem spațiul verde înapoi pentru comunitate!”, mai spun organizatorii.

ADVERTISING

Primarul Nicuşor Dan a vizitat miercuri zona retrocedată din Parcul IOR.

Pe de altă parte, actorul Tudor Chirilă a semnalat evenimentul de sămbătă şi i-a atras atenţia liderului PSD, Marcel Ciolacu, asupra situaţiei.

"Marcel Ciolacu, am văzut că vă preocupă soarta sectoarelor din Bucureşti, precum şi stilul de viaţă al locuitorilor. Serviţi şi Sectorul 3? O suprafaţă de 12 hectare din Parcul IOR-Titan, echivalentul a 12 terenuri de fotbal, e pe cale să dispară pentru totdeauna din patrimoniul verde al Bucureştiului", a fost mesajul său pe Facebook.

Marcel Ciolacu am văzut că vă preocupă soarta sectoarelor din București precum și stilul de viață al locuitorilor....

Publicată de Tudor Chirilă pe Miercuri, 22 martie 2023

Negoiţă a pierdut irevocabil procesul pentru recuperarea celor 12 hectare

În luna octombrie anul trecut, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins recursul formulat de primarul Sectorului 3 care solicita anularea retrocedării unei părți din parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza). Decizia este definitivă și irevocabilă.

ADVERTISING

Suprafața de 112.339 mp din parcul IOR (zona Potcoava-Titan) a fost restituită în natură prin dispoziția primarului general al Bucureștiului nr. 4333/18.05.2005, în mandatul lui Adriean Videanu.

Ulterior, suprafața respectivă de teren, aflată în proprietatea Mariei Cocoru, a făcut obiectul mai multor litigii.

Vezi AICI istoria proceselor pentru IOR


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇