Botoșani: Președintele CJ, prefectul și primarul au recunoscut că nu s-au vaccinat până acum

Botoșani: Președintele CJ, prefectul și primarul au recunoscut că nu s-au vaccinat până acum

Cei mai importanţi oameni din administraţia judeţului Botoşani, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Doina Federovici, prefectul Dan Nechifor şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Cosmin Andrei, au recunoscut miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Prefectul Dan Nechifor a declarat că decizia de a nu se vaccina până în acest moment a fost luată ca urmare a unor afecţiuni medicale de care suferă.

„Vorbim de starea mea de sănătate, care este o chestie intimă. Am nişte afecţiuni alergice de câţiva ani de zile. A trebuit să îmi fac nişte analize mai aprofundate ca să ştiu dacă pot să îmi fac acel vaccin sau nu. Dacă medicii îmi vor spune că starea mea de sănătate îmi permite să fac acest lucru, o voi face”, a afirmat Nechifor.

La rândul său, preşedintele CJ a susţinut că nu s-a imunizat până în prezent ca urmarea faptului că şi-a dorit să acorde prioritate la vaccinare unor categorii vulnerabile de populaţie.

Doina Federovici (PSD) a anunţat că va accepta administrarea serului anti-COVID-19 în cadrul unui maraton care se va desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni.

"Nu m-am vaccinat până în acest moment, dar o voi face în cadrul acestei acţiuni. Mi s-a părut normal ca primii care au acces la vaccinare să fie persoanele care fac parte din grupele de risc.

Acum, când practic adresabilitatea este mai scăzută în centrele de vaccinare, mă voi vaccina şi eu şi poate voi fi un exemplu pentru ceilalţi botoşăneni şi vor înţelege că doar vaccinul ne poate scăpa de aceste restricţii impuse de pandemie", a afirmat Doina Federovici.

Primarul Cosmin Andrei (PSD) a arătat că decizia sa de vaccinare va fi luată în momentul în care Guvernul va anunţa că persoanele imunizate nu vor mai fi obligate să poarte mască.

"Vreau să vă transmit că m-am săturat de mască. Nu mai pot să o port. Îmi e din ce în ce mai greu. Nu înţeleg de ce mai purtăm mască dacă ne vaccinăm şi, dacă vaccinarea aceasta, prin eliberarea certificatului, ne face să face să renunţăm la această mască, o să mă vaccinez când apare acest mesaj.

Dacă se pun de acord şi cei doi reprezentanţi de la nivel central să ne spună că vaccinul va fi gratuit în continuare şi că renunţăm la mască ...", a declarat edilul Cosmin Andrei.

Judeţul Botoşani este penultimul la nivel naţional în ceea ce priveşte acoperirea vaccinală anti-COVID-19, cu un procent de 15,8% din populaţia eligibilă imunizată până în prezent, conform informaţiilor prezentate, marţi, de către coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇