Modificările fiscale: Asociația ”Dăruiește Viață” ar pierde 50% din fondurile cu care construiește spitalul pentru copii

Modificările fiscale: Asociația ”Dăruiește Viață” ar pierde 50% din fondurile cu care construiește spitalul pentru copii

Asociaţia ”Dăruieşte Viaţă”, care construieşte un spital în Bucureşti, a demarat o petiţie online, intitulată ”Fără OUG anti-ONG”.

Organizaţia atrage atenţia că, dacă ordonanţa cu măsuri fiscale va fi adoptată în forma propusă, va pierde, peste noapte, 50% din fonduri.

În forma actuală a Codului Fiscal, Finanţele direcționează către ONG-uri o medie anuală de 0,15% din PIB, o sumă infimă pentru stat, dar importantă pentru aceste organizaţii.

”Tot nu îmi vine să cred că politicienii nu fac acest exerciţiu democratic al dialogului cu noi, ONG-urile, atât de afectate de modificările pe care ei le propun prin ordonanţă. Ordonanţa şterge din lege dreptul companiilor de a susţine din impozitul pe profit proiectele ONG-urilor”, a scris una dintre fondatoarele organizaţiei, Carmen Uscatu, pe Facebook.

ADVERTISING

Asociaţia Dăruieşte Viaţă ”este în situaţia ca peste noapte să piardă 50% din fondurile pe care le strânge anual”.

”Şi nu, n-avem, peste noapte, un plan de rezervă. Iar proiectul  «Noi facem un spital» trebuie să continue. Domnule prim-ministru Marcel Ciolacu, sunteţi şi reprezentantul nostru”, a mai transmis Carmen Uscatu.

Organizaţia a lansat petiţia online ”Fără OUG anti-ONG”.

”Guvernul lucrează la o ordonanţă de urgenţă prin care să restricţioneze accesul acestor ONG-uri la fondurile provenite din sponsorizările corporate. Adică un procent mare din veniturile cu care aceste ONG-uri fac lucrurile să se întâmple în România. Vino cu noi şi semnează petiţia ca să spunem ferm Guvernului să nu-şi bată joc de munca noastră şi de sutele de mii de oameni a căror viaţă ar fi mult mai grea fără ONG-uri”, se arată în petiţie.

ADVERTISING

”Semnează şi tu această petiţie şi fii alături de noi pentru a-i convinge pe decidenţii politici că ţara asta nu se conduce PE genunchi şi nu se lasă aplecată ÎN genunchi. Pentru că ştii despre ce vorbim.

Ştii cum e să-ţi fie teamă să ajungi la spital, să-ţi fie groază să te îmbolnăveşti, să refuzi pur şi simplu să te mai uiţi la ştiri, de frica a ce-ai putea să vezi.

Ştii cum e să-ţi fie teamă de viitor, teamă pentru copiii tăi care nu au un sistem educaţional performant sau pentru părinţi, de care nu ştii cine va avea grijă. Ştii că, în ţara noastră, dacă se mişcă ceva, e datorită ONG-urilor şi mediului privat”, se mai arată în document.

În timp ce Guvernul României îngroapă mediul de afaceri și ONG urile, pentru a-și acoperi neputința de a lupta cu...

Publicată de Oana Gheorghiu pe Joi, 3 august 2023

Sute de organizaţii neguvernamentale atrag atenţia că OUG referitoare la reducerea cheltuielilor, pe care o pregăteşte Guvernul, anulează mecanismele actuale de sponsorizare şi ar distruge un sistem care a funcţionat bine timp de două decenii.

ADVERTISING

Domeniul nonguvernamental are peste 100.000 de angajați și milioane de beneficiari.

”Ne exprimăm consternarea şi cerem urgent să fie abandonată cât mai repede”, au transmis reprezentanţii organizaţiilor.

Dragii noștri Dăruitori,Hai să arătăm încă o dată cât de uniți suntem #Noi. Semnează petiția de la linkul din...

Publicată de Daruieste Viata pe Vineri, 4 august 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇