Arhiepiscopia Tomisului vinde insigne cu stema Rusiei

Arhiepiscopia Tomisului vinde insigne cu stema Rusiei

La magazinul de suveniruri al Arhiepiscopiei Tomisului se vând insigne cu stema Rusiei, alături de lumânări și icoane. 

Replica Online a vorbit cu vânzătoarea, care susţine că insignele respective simbolizează ceva: „Vulturul bicefal. Este reprezentarea slavonă a faptului că puterea statului este în cadrul Bisericii. Este încadrat și Sfântu Gheorghe, în centru, și e mai solemn.”

De ce #vinde #Arhiepiscopia #Tomisului #insigne cu #stema… #Rusiei?! #replicadeconstanta #replica

Publicată de Replica de Constanta pe Vineri, 18 august 2023

Arhiepiscopul Tomisului este un personaj controversat, care de câteva ori şi-a declarat susţinerea pentru Vladimir Putin şi a provocat indignare oficială la vârful BOR.

ADVERTISING

Iată una dintre declaraţiile lui IPS Teodosie: „Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători".

Un episod similar

Tot stema Federației Ruse gravată însă deasupra unei biserici din orășelul Sângera (Republica Moldova) a devenit recent motiv de ceartă între paroh și enoriași, scrie presa locală.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Unii credincioşi nici nu mai veneau pe la biserică de când au sesizat vulturul cu două capete și trei coroane.

Ulterior, preotul a dat ordin ca stema să fie scoasă de pe clădirea bisericii, dar nu vrea să renunţe la a-l pomeni în slujbele sale pe patriarhul Kirill al Rusiei, cel care sprijină vehement invazia din Ucraina.

Stema Rusiei, la intrarea unei biserici din Moldova. Acuzațiile enoriașilor și explicația preotului

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇