Arbori masacraţi în curtea Senatului ca să facă loc unei conferințe la cort

Arbori masacraţi în curtea Senatului ca să facă loc unei conferințe la cort

Arhitectul Șerban Marinescu și expertul în politici publice Adrian Baboi Stroe au semnalat că mai mulți arbori din preajma sediului Senatului au fost tăiați dintr-un motiv absurd.

Mai exact, pentru a face loc unei structuri special amenajate pentru o conferință internațională a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în domeniulu Comunicații (ANCOM).

„Azi onor Senatul României și-a tăiat pomii din parcare.

Suntem unii care ne chinuim prin comisii și consilii să explicăm că parcările trebuie să aibă pomi între mașini ca să nu mai fie deșerturile de beton care sunt acum. Iar ăia care aveau așa ceva îi taie.

ADVERTISING

De ce îi taie? Pentru că vrea ANCOM să organizeze o conferință și să pună un cort și nu avea loc de pomi.

Parlamentul României, lumina țării, ăia care fac legile pe care nu le respectă ei primii”, a scris arhitectul Șerban Marinescu pe Facebook.

E cald, a? Azi onor Senatul României și-a tăiat pomii din parcare. Suntem unii care ne chinuim prin comisii și...

Publicată de Shere Marinescu pe Luni, 8 august 2022

Expertul în politici publice Adrian Baboi Stroe – cel care surprins imaginile cu arborii dobărâți – s-a arătat, de asemenea, indignat de alegerea Senatului.

ADVERTISING

„Conducerea Senatului își bate joc pur și simplu de bruma de vegetație care există în curtea acestei instituții.

Sub pretextul găzduirii unei conferințe internaționale a reglementatorilor in domeniul comunicațiilor, cea mai mare parte a copacilor din parcarea mare a Senatului a fost pusă la pământ. Au apărut alături cofrajele in care se va turna beton.

E de neînțeles de ce a trebuit pusă la pământ vegetația care mai dădea o umbră de normalitate acestui vis nebun al lui Ceaușescu care este Palatul Parlamentului.

ADVERTISING

La fel de greu de înțeles e de ce nu au putut fi folosite structuri nepermanente, precum corturile, pentru acea conferință.

Am participat la conferințe internaționale care s-au desfășurat în corturi, in cele mai bune condiții, cu toate facilitățile. La noi nu se poate. Trebuie tăiați arbori și turnat beton. Atât se poate”, a scris Adrian Baboi Stroe pe Facebook.

Conducerea Senatului își bate joc pur și simplu de bruma de vegetație care există în curtea acestei instituții. Sub...

Publicată de Adrian Baboi-Stroe pe Luni, 8 august 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇