ANPC închide 4 fast-food-uri Socului Kebab din București

ANPC închide 4 fast-food-uri Socului Kebab din București

Patru fast-food-uri ”Socului Kebab” din Bucureşti au fost închise temporar de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care muşte şi gândaci, folosirea unor ustensile şi vase de bucătărie uzate, praf şi grăsime în corpurile de gătit.

Comisarii ANPC au făcut mai multe acţiuni de control la centrele de tip fast-food, din lanţul ”Socului Kebab”, administrate de operatorul economic Optim Prosper Serv SRL, situate în sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei. 

ADVERTISING

În urma neregulilor constatate, echipele de control au dat amenzi de 33.000 de lei şi au decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme.

De asemenea, a fost oprită temporar prestarea serviciilor, până la remedierea deficienţelor, pentru toate cele patru unităţi verificate.

Totodată, comisarii ANPC au transmis propunere de încetare a practicilor comerciale incorecte pentru două dintre unităţi. 

Echipele de control au găsit condiţii igienico-sanitare improprii în blocul alimentar:

ADVERTISING
  • praf şi grăsime în strat consistent la corpurile de gătit, la nivelul tubulaturii amplasate deasupra hotelor şi a corpurilor de gătit, paviment depreciat;
  • utilizarea unor ustensile şi vase de bucătărie neprofesionale, cu grad de uzură avansat şi strat de grăsime arsă;
  • nerespectarea regimului de temperatură recomandat de către producător;
  • prezenţa insectelor vii (muşte şi gândaci) în unitate;
  • folosirea unor materii prime fără elemente de identificare;
  • condiţii igienico-sanitare improprii în spaţiul de depozitare şi în zona meselor de servire: depuneri consistente, vizibile de grăsime şi praf.
  • utilizarea unor recipiente de depozitare cu etichete multiple aplicate;
  • folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu strat de praf grosier, şi deteriorate;
  • nerespectarea vecinătăţilor în spatiile frigorifice;
  • lipsa menţionării gramajelor, ingredientelor şi a valorii nutriţionale a acestora, în lista meniu;
  • păstrarea neconformă a elementelor preparatelor (carnea fiartă separat faţă de ciorbă, paste fierte în prealabil preparării şi comercializării);
  • schimbarea stării termice a produselor prin congelare lentă;
  • lipsa plaselor anti-insecte la ferestre;
  • folosirea unor recipiente de colectare reziduală fără protecţie sanitară.
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇