Unt în cafea și biorezonanță. Proaspăt întors la Hristos, un fondator Untold vinde sfaturi despre nutriție și sănătate, deși n-are pregătire în domeniu

Unt în cafea și biorezonanță. Proaspăt întors la Hristos, un fondator Untold vinde sfaturi despre nutriție și sănătate, deși n-are pregătire în domeniu
  • Fiu de milionar, co-fondator Untold și inculpat într-un dosar DIICOT pentru deținere și consum de droguri, Sorin Gadola s-a întors la Hristos și astăzi îi învață pe români care e treaba cu nutriția și sănătatea. 
  • Sorin Gadola nu este nici dietetician, nici medic.
  • Pe Internet s-a remarcat prin clipuri virale în care își pune unt în cafea și în care recomandă o dietă bogată în grăsimi. Sunt informații pe care le oferă, în schimbul a 1.600 de euro, și într-un „program de mentorat” dezvoltat împreună cu soția lui.
  • În viața reală, Gadola administrează două „clinici” de „medicină integrativă” în care oamenii sunt diagnosticați de o baghetă metalică și „vindecați” de boli grave cu dispozitive de biorezonanță produse de un scientolog din Germania. 
  • Deși experții spun că aparatele nu pot deosebi un om de o banană, o consultație în clinicile lui Gadola costă 990 de lei. 
  • Clujeanul a fost inițiat în tainele biorezonanței de alt german, medicul Haldor Holesch. Deși acesta l-ar fi vindecat pe Gadola de boala Crohn, relația dintre cei doi s-a deteriorat cu timpul, iar Holesch a fost trimis la plimbare. 
ADVERTISING

*În elaborarea acestei serii, PressOne s-a folosit de expertiza profesională a Dr. Mihai Niculescu, specialist în nutrigenetică, și a lui Dr. Walter Dorsch, alergolog și cercetător german care a testat și scris mai multe articole științifice despre aparatele folosite astăzi de Sorin Gadola. Opiniile lor au fost obținute fără discutarea unor persoane anume.

„Nu faci AVC de la grăsimi”, își întâmpină privitorii un clip de pe Instagram/TikTok.

O mână anonimă unge untură pe pâine, iar pe fundal rulează o melodie celebră a trupei Blink 182. „Altul e inamicul la AVC”, continuă mesajele afișate pe ecran, în timp ce ne este dezvăluit proprietarul mâinii de mai devreme: un tânăr blond-șaten pe la vreo 30 și ceva de ani. 

ADVERTISING

Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de PressOne


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇