Aleșii dârdâie de frig în Parlament, Cîțu aruncă pisica la Nicușor Dan. Zeci de mii de bucureșteni au zilnic această problemă

Aleșii dârdâie de frig în Parlament, Cîțu aruncă pisica la Nicușor Dan. Zeci de mii de bucureșteni au zilnic această problemă

Parlamentarii se plâng că este foarte frig în Casa Poporului și umblă pe holuri îmbrăcați ca afară, pentru că temperaturile au scăzut sub zece grade.

În cabinete, unii dintre ei și-au pus aeroterme, calorifere electrice sau apelează la tehnici de yoga, informează ProTv.

„O modalitate de a-mi regla temperatura internă în mod propriu și fac anumite exerciții pentru a nu mă lăsa învins de ce se întâmplă termic în jurul meu”, spune Mircea Dăneasa, senator AUR.

Palatul Parlamentului este legat la sistemul centralizat de încălzire din Capitală, care însă a rămas nemodernizat de zeci de ani.

ADVERTISING

Întrebat joi de ce este foarte frig în Parlament, preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a spus că situaţia este generată de problema furnizării agentului termic în Capitală.

”Stăm fresh. Am întrebat din prima zi care este situaţia, mi s-a spus că, în Parlamentul României, căldura vine de la Camera Deputaţilor, acolo este centrul de comandă.

Am întrebat la Camera Deputaţilor şi mi s-a spus că, de fapt, nu este nici acolo problemă, ci este la Primăria Bucureşti. Nu este furnizată căldura în parametri normali şi, de aceea, suntem în această situaţie.

ADVERTISING

Încercaţi să vorbiţi cu experţii şi cu primarul Bucureştiului, noi toţi constatăm situaţia şi am fost pe fir să vedem de unde vine problema”, a declarat Cîțu.

Președintele Senatului a precizat că nu a discutat cu primarul Capitalei, Nicușor Dan, pe această temă.

Însă cu frigul de care se plâng senatorii și deputații se confruntă zeci de mii de bucureșteni în propriile locuințe.

Chiar dacă în Capitală se înregistrează temperaturi foarte scăzute, zeci de mii de oameni din aproape 300 de blocuri branșate la sistemul centralizat de termoficare din oraș nu primesc, încă, suficientă apă caldă și căldură.

ADVERTISING

Nicușor Dan promite

Rămânem des fără apă caldă și căldură din cauză că sistemul de termoficare este vechi și nemodernizat.

Uneori, au probleme de funcționare centralele (CET-urile) care înfierbântă apa cu ajutorul căreia se realizează încălzirea centrală în București. Alteori, pocnesc conductele din subteranele oraşului.

Iar singura soluție este modernizarea sistemului.

Gabriela Firea a promis că o va face. Dar în realitate n-a reușit decât în mică măsură. Și Nicușor Dan a promis – după ce a câștigat alegerile locale de pe 27 septembrie 2021 - în circa 2 ani nu vor mai fi mari probleme cu apa caldă și căldura, în București.

Din păcate, se pare că primarul general nu are cum să își respecte promisiunea. Așa că revine, periodic, asupra estimărilor pe care le face.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇