Achiziții de 5,5 milioane de lei ale ADP Sector 2, anulate în urma unei sesizări PLUS: 50 de contracte în 15 minute

Achiziții de 5,5 milioane de lei ale ADP Sector 2, anulate în urma unei sesizări PLUS: 50 de contracte în 15 minute

ADP S2 – Administrația Domeniului Public Sector 2 a anulat niște achiziții ”făcute în mare grabă”, în luna martie.

Este vorba despre 50 de contracte încheiate în 15 minute, potrivit PLUS Sector 2.

Achizițiile șocante ale primarilor, în pandemie: De la chefuri și flori de mii de euro, până la porți de fotbal și mobilier

”În urma sesizării PLUS Sector 2 cu privire la achizițiile directe de echipamente de joacă, ADP S2 a anulat achizițiile făcute prin atribuire directă anul acesta, pentru codul 'Echipament pentru parcuri şi terenuri de joacă', cu excepția uneia singure care respecta pragul maxim”, anunță PLUS într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Silviu Şerban, copreședinte USR PLUS Sector 2, spune că astfel au fost stricate ”combinații de 5,5 milioane de lei”.

”Le-am stricat domnilor Alin Drugău şi Dan Cristian Popescu combinații în valoare de 5,5 milioane de lei.

În urma sesizării PLUS S2 cu privire la achizițiile directe, ADP S2 a anulat achizițiile făcute în mare grabă în luna martie – 50 de contracte în 15 minute.

Cum a fost gestionat banul public în starea de urgență: Curtea de Conturi a găsit prejudicii de 38,3 milioane de lei

Chiar dacă achizițiile de anul acesta au fost anulate, mai rămân achizițiile din 2019 care nu se pot anula, în valoarea de cca 6.5 mil lei. Şi pentru acestea am trimis o contestație“, a declarat Silviu Șerban, citat în comunicat.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

✊✌️ Încă o victorie pentru PLUS Sector 2 si Alianța USR PLUS:În urma sesizării PLUS Sector 2 cu privire la achizițiile...

Publicată de PLUS Sector 2 pe Marţi, 18 august 2020

La rândul său, Vlad Voiculescu punctează că a fost oprită ”risipa banului public”.

USR PLUS a oprit risipa banului public de câte ori a putut prin votul în consilii sau prin justiție. La 27 septembrie bucureștenii pot opri prin votul lor robinetul risipei banului public. Alianța USR PLUS va aduce cinste şi transparenţă!

Vlad Voiculescu, copreședinte USR PLUS Bucureşti

Achizițiile

PLUS dă detalii și despre aceste achiziții pe care le contestă.

În luna martie, la 2 zile după ce se închideau parcurile din sector, ADP Sector 2 cheltuia 3 milioane de lei pe echipamente pentru locuri de joacă.

ADVERTISING

”Una din principalele firme câștigătoare – BELMAR PROD – fondată de un membru ALDE, beneficiază de mult timp de tratament special din partea administrației Sectorului 2.

Firma care a cumpărat spitalul modular din Iaşi a fost amendată cu 60.000 de lei

Pe 27 martie, în doar 10 minute se încheiaseră 23 de achiziții în valoare de peste 1,2 mil RON. În 13 minute se cumpăraseră produse pentru locuri de joaca în valoare de 3 mil RON”, arată formațiunea condusă de Dacian Cioloș.

Conform sursei citate, pentru a cumpăra aparate pentru locurile de joacă se poate merge pe atribuire directă doar dacă valoarea totală a produselor din această categorie este mai mică de 135.050 de lei - ceea ce nu a fost cazul.

”(...) dacă suma totală a achizițiilor făcute pe același cod depășește 135.050 RON, trebuie organizată o licitație cu criterii clare de selecție a furnizorului (preț, calitate, certificări etc).

(...) Ceea ce a încercat Primăria S2 a fost împărțirea unui contract mai mare 5.645.000 RON în multe contracte mai mici, pentru a putea atribui acele contracte unei firme prietene: BELMAR PROD, ceea ce este ilegal!”, se mai arată în document.

”Este firmă de casă”

PLUS dezvăluie oricum că majoritatea achizițiilor din martie-aprilie au fost făcute ”către 'firma de casa' Belmar Prod (72% din valoarea totală, 64% din numarul de contracte pe acelasi cod)”.

Parlamentul a aprobat înfiinţarea unei comisii de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă

În 27 martie au fost încheiate 50 contracte, în valoare de 3 miliaone de lei. În 16 aprilie au fost încheiate 15 contracte,  în valoare de 1 milion de lei.

”Aceasta nu e nici prima, nici a doua oara când Primăria S2 face afaceri cu aceasta firma, cunoscuta de altfel pentru afaceri cu multe alte UAT-uri din ţară.

În 2016 activitatea principala a BELMAR PROD era „comerțul cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne în magazine de specialitate” şi vindea coșuri de gunoi Primăriei Constanța în valoare de 568.000 RON (din nou fără legătura cu obiectul principal de activitate). La fel cum fără legătură, aceeași firmă vinde încă ochelari pe Emag…”, conchide comunicatul.

Vezi și MediaSind reclamă un conflict de interese în TVR: Achiziții suspecte de peste 1 milion de lei UPDATE Televiziunea publică amenință cu instanța

Iată cele mai tari exclusivități SpotMedia.ro

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇