A fost lansat site-ul care te ajută să ieși simplu la pensie: Documentele se depun online și faci un singur drum la Casa de Pensii

A fost lansat site-ul care te ajută să ieși simplu la pensie:  Documentele se depun online și faci un singur drum la Casa de Pensii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că a lansat site-ul www.pensiamea.ro, o platformă unde cei care urmează să se pensioneze să afle tot ce au nevoie, astfel încât să rezolve totul cu un singur drum.

”La baza întregii dezvoltări economice și în spatele fiecărei școli, spital sau drum construit din bani publici stau milioanele de români care aleg să muncească și să contribuie la dezvoltarea României. Până acum, când ajungeau la finalul carierei, românii erau întâmpinați cu un haos birocratic, cu stres și drumuri obositoare. Un mod foarte neplăcut de a fi răsplătit pentru deceniile de muncă pe care le-au depus.

ADVERTISING

Cred că românii merită mai mult decât atât. De aici a plecat și inițiativa mea 'Un singur drum la Casa de Pensii'. Cu un nume sugestiv, această inițiativă are ca scop digitalizarea și simplificarea procesului de pensionare. Am luat această inițiativă din respect față de români și cu gândul la siguranța lor pe timpul pandemiei.

De astăzi, românii pot ieși la pensie cu un singur drum la Casa de Pensii, urmărind doar 3 pași simpli:

  1. Adună toate documentele cerute.
  2. Încarcă documentele pe site-ul CNPP.
  3. Programează-te pentru a ridica decizia de pensionare", a anunțat, pe Facebook, Violeta Alexandru.
ADVERTISING

Aceasta spune că toate documentele se pot trimite electronic și că programarea la Casa de Pensii pentru ridicarea deciziei se va face abia dupa ce totul este în ordine, astfel încât oamenii să nu facă o mulțime de drumuri.

Violeta Alexandru vrea ca pe viitor decizia să ajungă la beneficiar prin poștă, împreună cu un mesaj de mulțumire, astfel încât să fie eliminat și acel unic drum.

Ministrul Muncii forțează modernizarea

Alexandru spune că a lansat acest site după ce a avut numeroase discuții cu pensionarii și că dorește, astfel, să forțeze modernizarea sistemului.

ADVERTISING

”Pentru a le fi cât mai ușor oamenilor să își pregătească documentele în vederea pensionării și pentru că vreau să forțez lucrurile pentru modernizarea serviciilor caselor de pensii, am dezvoltat site-ul: www.pensiamea.ro.

Este făcut cu voluntari; foarte mulți oameni au simțit că vreau să facem treabă la Ministerul Muncii. Și au venit să ajute. România chiar are resurse ca să îi fie bine. Eu sunt foarte încrezătoare că #sepoate.

Am pornit această inițiativă deoarece românii merită o tranziție simplă și ușoară către pensionare. Fără zeci de drumuri la instituțiile publice. Fără mormane de copii xerox. Fără griji și stres”, și-a explicat Violeta Alexandru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇