Vlad Voiculescu, despre posibila carantinare a Bucureștilor: Nu poate fi exclusă, incidența e mai mare decât cea raportată

Vlad Voiculescu, despre posibila carantinare a Bucureștilor: Nu poate fi exclusă, incidența e mai mare decât cea raportată

Dacă rata de incidență a cazurilor de COVID-19 va depăși 6 la mia de locuitori, o carantinare a Bucureștilor nu este exclusă, iar situația aceasta e chestiune de câteva zile, spune ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Bucureștii au o rată de incidență mai mare decât aceea menționată în bilanțul de duminică, a atenționat Voiculescu. Acesta a precizat că se așteaptă ca în câteva zile să avem dimensiunea reală a incidenței COVID-19 în București.

"Senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile. Nicio măsură nu poate fi eliminată.

ADVERTISING

Între a închide școlile și a închide centrele comerciale, cel puțin în week end, preferința mea și a Guvernului, cred, este evidentă - centrele comerciale", a precizat Vlad Voiculescu, duminică seară.

Potrivit acestuia, numărul testelor este unul mic.

"Cred că trebuie să spunem foarte clar, da, se fac prea puţine teste. Nu trebuie să ne facem iluzii, testele ne arată o imagine din trecut. Testarea ne arată mai degrabă unde am fost mai degrabă acum o săptămână, acum două săptămâni.", a susţinut Voiculescu.

ADVERTISING

Vlad Vociulescu a anunțat că luni va avea loc o discuţie la Ministerul Sănătăţii la care vor participa reprezentanţi ai INSP, ai direcţiilor de sănătate şi cei ai Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, el a amintit că secțiile ATI sunt depășite de numărul mare de bolnavi și asta ne afectează pe toți.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, duminică, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.267 de cazuri de COVID-19, după ce s-au efectuat 20.392 de teste.

Situația este tot mai îngrijorătoare în secțiile de terapie intensivă. Astfel, 1.334 de bolnavi sunt internați la ATI, ceea ce reprezintă un nou record. În total, în spitalele din România sunt internați 11.897 de pacienți cu Covid.

ADVERTISING

Bucureștiul se apropie de incidența de 6 la mie

În București, incidența înregistrată la 14 zile este de 5,33 la mie, în condițiile în care, ieri, era sub 5 la mie, iar duminica trecută era de sub 4 la mie.

Cea mai mare rată de infectare este în Ilfov: 6,66 de cazuri la mia de locuitori. Pe locul doi este Timiș cu 6,01 și pe trei este Bucureștiul. Niciun alt județ nu depășește pragul de 4,5 la mie.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇